Как дигиталният маркетинг промени президентската надпревара през 2016 г. и как ще промени тази през 2020 г. ?

1014
Как дигиталният маркетинг промени президентската надпревара през 2016 г. и как ще промени тази през 2020 г. ?
Снимка: Архив

Дигиталните услуги, които станаха част от ежедневието ни, оказват влияние на всички аспекти в живота ни, както стана ясно те могат да променят и изборния резултат. През 2016 г. при изборите в САЩ, дигиталният маркетинг използван от кандидатите и техните екипи, се оказа един от водещите фактори за промяна на крайния резултат. По един или друг начин, той беше инструмент, който всички използваха.

През 2016 г. някои хора бяха изненадани, когато президентът Доналд Тръмп спечели президентските избори, побеждавайки Хилъри Клинтън. Има много причини Тръмп да спечели изборите, но една от основните е точно дигиталната му маркетингова кампания. Само отбелязваме, че той има над 52 милиона последователи в Twitter, което го прави един от най-следваните хора в социалната медия.

С наближаването на изборите през 2020 г., опитът от кампанията на Тръмп може да послужи за добър пример за кандидатите. Ако мислите, че това е преувеличено, замислете се за възможността, даден кандидат да засили подкрепата от гласоподавателите му, изграждайки директна комуникация с тях. Една добра агенция по дигитален маркетинг позволява да се направят и подробни реални анализи, които само в тестова среда не биха били толкова обективни.

Директен достъп до избирателите

В предишни кампании кандидатите за президент разчитаха на телевизионни и радио реклами, традиционна поща, обаждания, както и на представители, които да разпространяват идеите им. Тези методи не са лоши, но не са можели да достигнат директно до избирателите и оставала само надеждата, че правилните съобщения попадат в правилното полезрение.

Целта на една агенция за дигитален маркетинг е кандидатите могат да достигнат директно до избирателите чрез SEO оптимизация, реклама плащане на клик (PPC), блогове и др методи. По този начин могат да отговарят директно на въпроси и коментари и да общуват с избирателите.

Персонализирани съобщения

С директен достъп и възможност за персонализиране на съобщенията, кандидатите могат да персонализират съдържанието, което изпращат. Разбирайки точната нагласа на избирателя или групата избиратели, те могат да преправят изказването си, така че да спечелят симпатия. Примерно, ако даден избирател се колебае, кандидатът може да повдигне въпрос за общ проблем и да предложи решение. Това може да помогне на избирателя да избере страната му.

По-голяма ангажираност

Въпреки че би било идеално всеки избирател да участва във всички избори, особено тези, които са важни, като президентската надпревара, "ангажираността" винаги варира. На президентските избори през 2016 г. имаше избирателна активност от 60,1%, което е с 1,5% повече от 2012 г. и може да се твърди, че засилената ангажираност се дължи поне отчасти на използваните цифрови маркетингови стратегии.

Благодарение на дигиталния маркетинг, кандидатите могат да провеждат по-точни анкети, да участват в събития с въпроси и отговори в мрежата и да правят коментари. Тези дейности ангажират избирателите по-дългосрочно, а не само по време на дебати и митинги.

Аналитични данни

За кандидатите за президент, социалните медии могат да бъдат чиста извадка за отношението на хората към тяхната кандидатура. Анализът е от ключово значение за всякакъв вид кампании - президентски или не. Той дава възможност да се види какво се прави добре и какво не, ако е нужно да се направят и корекции в следващите стратегии за засилване на кампанията.

Например, благодарение на дигиталния маркетинг, кандидатите могат да гарантират, че използваните хаштагове са подходящи и популярни. Ако хаштагът не стане популярен или даже по-лошо, използва се за нещо друго, което не е било първоначалната идея, то премахването му е задължително. Дигиталният маркетинг дори дава възможност на кандидатите да знаят кои дни и часове са най-подходящи за публикуване в социалните медии. Например, най-добрият ден и време за публикуване във Facebook е сряда от 11:00 ч. до 13:00 ч. Тогава ангажираността е най-висока.

По-голям бюджет

Да се кандидатираш за президент, може да е доста скъпо. Независимо дали кандидатите използват собствени средства, пари, които са събрали, или комбинация от двете, те трябва винаги да работят за оптимизиране на бюджетите си. Дигиталният маркетинг помага и за това. Има много евтини и безплатни алтернативи за комуникация, който по резултати надминават платените.

Дигиталният маркетинг не само може да спести пари на кандидатите, но и да им помогне да натрупат средства, за да продължат кампанията си. До края на 2016 г. Клинтън е събрал 1,4 милиарда долара, а Тръмп - $ 957,6 милиона за кампаниите си. Въпреки че не всички са били събрани с помощта на дигиталния маркетинг, цифровите инструменти несъмнено са помогнали.

Маркетингът е важен

Дигиталният маркетинг ще играе голяма роля в начина, по който кандидатите достигат и взаимодействат с избирателите, за да изградят своите кампании и в новите избори. Предвид директната комуникация, кандидатите ще се опитат да спечелят всеки глас индивидуално. Дори и до края на кампанията, вече на хората да им е писнало да слушат за изборите и за кандидатите, благодарение на технологиите и маркетинга, те все пак ще имат достатъчно информация, за да вземат обосновано решение.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Вашингтон с повече информация за изпратените в Украйна ракети ATACMS

Първа пратка оръжие от САЩ за Украйна: Какво получава Киев? (ВИДЕО)

Потвърдено: САЩ са предоставили на Украйна ракети ATACMS с голям обсег

Помощта на САЩ може да потегли към Украйна - Байдън сложи подпис

47-годишна жена е първият евтанизиран човек в Перу

Закон в САЩ: Руски пари може да се харчат за Украйна, забрана за TikTok

Венецуела изгони хиляди от незаконна златна мина

Над 60 млрд. долара: Ново оръжие от САЩ за Украйна

Директорът на ФБР: TikTok е проблем за националната сигурност на САЩ

Републиканците за малко да сложат прът за новата военна помощ на САЩ за Украйна

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com