Само в Български университет „Zlatka Black”: Броиш до три - получаваш виШо!

Още от автора

Дъщерята на Ал Бънди никога повече няма да бъде смешна... Маите се оказаха прави. След урагана Черната Златка, който връхлетя над Европа със сила от има-няма 200-300 кубика, столицата на Сърбия вече е Босна, на Великобритания – Англия, а на Румъния – Белгия. Германия пък стана столица на ЕС още на визитката й, само ден по-рано, а държавите Англия, Лондон и Белгия вече не са част от европейското семейство, както заяви самата стихия. На какво се дължи този невиждан катаклизъм? Припомням Ви, че преди около година българска висшистка, със същото име, разкри, че хартията се прави от стъкло.

Преди да стане ураган, ЗлаткаBlack е била момиче, родено в провинцията, в края на народната република. В съзнателния си живот е израснала изцяло в демокрацията, която на наша територия е по-представителното име - чалгаризация. Крайният продукт на този преход, който съвсем умишлено целеше масово опростачване на българите, подкрепяно от много политици, доведе до бедствието Златка.

Почти всички зрители очаквахме, че Златка Black ще ни развесели. Да кажем, че само ни развесели - би било меко казано. За няколко минути тя накара „съквартирант(ь)ит(ь)е“, барбар с целокупния български народ, да изпитат ирония, сарказъм, въмущение, омраза, съчувствие... И то едва на втория ден от старта на шоуто, което се очаква да продължи цели 3 месеца. Тамън до самия конец мира.Фитнес залите ще фалират, защото плочките ще си ги правим вкъщи, пред телевизора,докато свят светува, благодарение на нейното присъствие в къщатата на Биг Брадър.Това просто трябва да е незаконно. Бива ли такова отношение към бизнеса на хранителни добавки?!Да беше влязъл Къци с нея в изповедалнята... Щеше да й подскаже нещо с неговите карти на късмета, а сега светът щеше да се размине с маите. Ама, уви, маите са си маи.

Много е смешно, как Златка се излага. Но и малко е зловещо. Лично аз никога не съм имал нищо против простотията у хората, защото не може всеки да бъде интелигентен, образован и да работи като чиновник. Трябва да има и кой да върши тежкотоварната работа. Пази Боже такива хора да са ти шефове, колеги, приятели, съседи или роднини...Много от тези хора са способни на чудни неща, за да се почувстват значими, въпреки невежеството си. Но трябва да има някакъв баланс – едни да са по-добри в едно, а други да стават за друг – всеки според способностите и качествата си. И природата се е погрижила перфектно за това. Без нея не може.

"Никога не съм се определяла като начетен човек, не мисля че има нещо притеснително. Хубаво е да се знаят от обща култура, както се казва", заяви Златка Димитрова, след като задочно сбъдна мечтата на тигрите на покойния Аркан. И то навръх първия учебен ден, който тази година съвпадна и с деня на гр. София, чието име означава „мъдрост“.  Докато сама се определя като не особено начетен човек, тя е завършила икЪномика, т.е. станала е висшистка. Докато икономисти продават зарзават по пазарите, хора от пазарите стават икономисти. Това вече не е смешно, а страшно. Дори е трагично.Балансът на природата се обърква и нещата започват да вървят на зле.

Жени като нея без проблем стават правистки, псиложки или учителки. Златка утре може да стане и ваш шеф, с дипломата си, макар и да си няма и понятие от това, което ще прави. Може да отиде на мястото на Калина Илиева. Дори и нейната диплома беше фалшива, докато на Златка най-вероятно е истинска. Една значима част от висшистите в страната ни са именно хора като нея. Фолкпевици, манекенки, миски, ритнитопковци, мутри,както и най-обикновени аграри, в преносен смисъл, защото уважавам хората, които работят на полето. Който не е решил, той не е взел тапията, тук, в държавата на Златките. Това е истинският проблем. Златка е женският вариант на бай Ганьо.

Иначе всеки може да е толкова прост, колкото си пожелае. Златки е имало, има и винаги ще има. Просто всяка жаба трябва да си знае гьола и да си стои в него. Sorry, просветно министерство, ама от всеки индивид, който може да използва около 300 думи, респективно Златка, висшистка не става. Крайно време е тази академична пародия да спре. Това раздаване на дипломи, подобно на мятането на салфетки в нощен чалга клуб, ако не бъде преустановено незабавно, висшето образование в България няма да има никаква стойност.И то съвсем, съвсем скоро.Дипломите ще са също толкова значими, колкото онези документи, на които пише, че си собственик на еди коя си звезда или еди кой си парцел или нива на Луната.

„След Златка трева не пониква“, се изрази отново самата тя, в своята визитка.  Но е права. След простотията, особено когато е с диплома под мишничка, трева не никне... Само бурени.

Ако беше родена на има-няма 1000 километра от тук, Златка щеше да мете улицата, да си се снима по списания и филми за възрастни, изобщо да прави каквото може, но не и да се тупа по силиконовите си гърди, че е високо образована и струва повече от продавачана дини, който в България често може да бъде и току-що завършен ядрен физик.

Да имате приятелка от тези зодии е истински дар
Да имате приятелка от тези зодии е истински дар

Чудите се кои зодии са най-добрите приятелки? Не търсете повече! Астрологията предлага интригуващи прозрения за личностните черти, съвместимостта...