Манчестър Юнайтед разочарова феновете си и загуби финала на Лига Европа

2480
Манчестър Юнайтед разочарова феновете си и загуби финала на Лига Европа
Снимка: Getty Images/Guliver

Манчестър Юнайтед загуби финала на Лига Европа срещу испанския Виляреал в четвъртък вечер. „Червените дяволи“ не успяха да се преборят за трофея, след като отстъпиха с 11:12 след изпълнения на дузпи. Английският гранд бе фаворит на букмейкъра Palms bet да спечели трофея срещу испанския отбор, но воденият от Оле Гунар Солскяер отбор допусна поражение и изпрати още един сезон без трофей. Може би доста залагащи са използвали своя palms bet бонус код и са заложили за успех на „червените дяволи“, но са останали разочаровани.

Отборът на Виляреал постигна най-големия успех в историята си след много силна игра, докато футболистите на Ман Юнайтед се представиха под очакванията. Първият гол в мача бе дело на Жерар Морено през първото полувреме, а след почивката Единсон Кавани изравни резултата. В последните 40 минути почти нямаше шансове за гол и срещата стигна до продължения. Беше същото през допълнителните 30 минути, като нито един от вратарите не беше наистина тестван и точно така, така срещата премина в изпълнение на дузпи, при което нито един от ударите от бялата точка не беше спасен, докато не стигна до двамата вратари, а Давид де Хеа не успя да преодолее Херонимо Рули и така „жълтата подводница“ ликуваше.

Във финалния мач много се очакваше от Бруно Фернандеш, но сякаш португалецът бе изтощен от дългия сезон. Той бе под нивото си и не успя да поведе „червените дяволи“ към триумфа, както много залагащи в Palms Bet очакваха. Звездата на Манчестър Юнайтед вземаше лоши решения с топката в крака. Не създаде никакъв шанс, не отправи и точен удар - това едва ли се очаква от капитана.

Маркъс Рашфорд също разочарова с представянето си. Той бе незабележим на терена в Гданск. Англичанинът загуби топката поразително 20 пъти. Нападателят дори направи фрапантен пропуск през втората част, но хубавото за него бе, че в ситуацията имаше засада. Колегата му в нападение Единсон Кавани пък може би бе най-добрият на терена за "червените дяволи". Кавани имаше разочароващо първо полувреме, когато нямаше никаква услуга. В началото на второто полувреме обаче ветеранът вкара така важното попадение за „червените дяволи“. Той се движеше много по терена, но не получи никакъв друг шанс в срещата, като при дузпите бе точен от бялата точка. Ако играчите в palmsbet са заложили за гол в мача на уругваеца, то са останали доволни от неговото представяне.

Мейсън Грийнууд пък имаше някои лоши докосвания на топката, но изигра доста добре някои ситуации. С изтичането на минутите, той беше най-добрият от атакуващия квартет на Манчестър Юнайтед, показвайки много желание да направи нещо от нищо. Можеше да бъде отсъдена и дузпа, след като беше повален от Алфонсо Педраса.

За съжаление на феновете на „червените дяволи“, Давид де Хеа беше основната причина, поради която отборът загуби и то заради пропусната дузпа. Разбира се, на всеки може да се случи да не вкара от бялата точка. Манчестър Юнайтед в крайна сметка се чувстваше комфортно пред нападението на Рома в полуфиналния реванш точно заради спасяванията на Де Хеа. Срещу Виляреал обаче испанецът не беше на най-доброто си ниво. Той можеше да се намеси по-добре при попадението на Жерар Морено през първото полувреме, а от 11 удара от бялата точка не успя да спаси нито една дузпа, за да помогне на своя тим да спечели трофея в Лига Европа и да завърши сезона с успех.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ФУТБОЛ СВЯТ:

Олимпиакос е на 1/2-финал след дузпи! Млад вратар съкруши Фенербахче (ВИДЕО)

Десподов е аут от европейските турнири, световен шампион отново вбеси фенове (ВИДЕО)

Ливърпул и Милан са аут от Лига Европа, Леверкузен мечтае за требъл (ВИДЕО)

Петкратен шампион на Германия вади милиони за нападател на Лудогорец

Прозяващият се Анчелоти към Белингам: Излез на терена и ме развълнувай

Спорт по телевизията днес - 18 април 2024 г.

Реал Мадрид детронира Сити! "Белите" надделяха след дузпи в гладиаторската битка (ВИДЕО)

Шампионски манталитет: Байерн Мюнхен спечели битката с Арсенал и продължава напред (ВИДЕО)

Безпрецедентно: Германия може да излъчи 6 отбора в Шампионска лига!

Спорт по телевизията днес - 17 април 2024 г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com