Борисов нападна Баневи: Разни с "Мерцедеси-Майбах" ни дават оценки

9591
Борисов нападна Баневи: Разни с "Мерцедеси-Майбах" ни дават оценки
Снимка: БГНЕС

Всичко в завода „Полимери“ е разграбено и унищожено, а пък собствениците имат „Мерцедеси-Майбах“ и ни дават оценка. Това заяви пред журналисти министър-председателят Бойко Борисов при посещението си в бившия завод „Полимери“ – Девня.

Акционери в завода са Евгения и Николай Баневи, които по-рано през годината заявиха, че предприятието е неправомерно обявено в несъстоятелност с цел да бъде унищожено.

Борисов: Не е честно да събираме пари, за да плащаме за стари бакии

Не е честно да събираме пари, за да плащаме за стари бакии. Това каза пред журналисти министър-председателят Бойко Борисов при посещени...

„Първо искам да успокоя хората в региона и самата Варна, защото това действително е екологична бомба, която ако не се вземат мерките, които взехме ще причини огромни екологични последствия. Тук се обръщам и към Зелените освен всичко останало, което правят, да наблюдават и такива процеси. Приватизацията освен, че е разбойническа, решението, което е дадено при следващите разпродажби, то е минало през няколко собственика доколкото знам, е много интересно“, коментира Борисов.

По думите му активите отиват за частниците, а вредният отпадък и утилизацията остава за данъкоплатеца.

Борисов на свой ред нарече приватизация на „Полимери” „пладнешки грабеж”, в резултат на който се е получила „екологична бомба”. Новият собственик пък искал само да нареже завода и „да го приключи”.

„Тук е купена инсталация, която всичко това да утилизира и те (собствениците-б.р.) с цялото си нахалство я продават в Румъния. Взимат и от нея парите. Убеден съм, че главният прокурор ще направи така, че от срещу неизвестен извършител, каквото е в момента ограбването на цял завод, гордост на Балканите, да има известен“, допълни Бойко Борисов.

Борисов: Кабинетът ще подпомогне облекчаване на трафика във Варна

Правителството ще подпомогне Варна за разрешаване на инфраструктурни проблеми, обяви министър-председателят Бойко Борисов на работна ср...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика