Герджиков: Егоизмът на БСП не позволи на Златева да е в бъдещия кабинет

1970
Герджиков: Егоизмът на БСП не позволи на Златева да е в бъдещия кабинет
Снимка: БГНЕС

Мандатът на служебното правителство приключва. Всяка настояща позиция е бъдеща бивша. Следих коментарите за работата ни. Автори на критиките сте вие, медиите. В това ви е силата. Това заяви днес служебният премиер Огнян Герджиков при изнасянето на отчета за дейността на служебното правителство.

Герджиков опредили двата основни приоритета, които са били на дневен ред за служебния кабинет, това са – организирането на изборите и подготовката за председателството на Съвета на ЕС. За да отчетат как са изпълнили тези два ангажимента в залата присъстваха вицепремиерите Деница Златева и Стефан Янев.

Герджиков: Неграмотните не могат да определят как се управляваме

Докато съм жив, ще защитавам тезата, че трябва да си грамотен, за да можеш да гласуваш, подчерта отново служебният премиер Огнян Герджи...

Премиерът определи като "краен партиен егоизъм" решението на БСП да не допусне Деница Златева да продължи работа си по подготовката на председателството в бъдещия парламент.

Много често чувах, че служебното правителство има една-единствена задача – подготовката на изборите и къде сме тръгнали да правим други неща. Няма принципна разлика между редовно и служебно правителство, каза още служебният премиер.

Снимка: БГНЕС

Нинова обвини кабинета "Герджиков", че замита следите на ГЕРБ

Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви днес от парламентарната трибуна, че служебният кабинет на Огнян Герджиков е прикрил следите на пра...

Изборите преминаха при много добра организация и те постигнаха това, за което беше създаден координационният механизъм. Това каза служебният военен министър Стефан Янев на пресконференцията в МС.

„Изборите бяха организирани и проведени в изпълнение на изборния кодекс. По отношение на координационния механизъм искам да кажа няколко думи защото по мнение на външни и вътрешни наблюдатели тези избори преминаха при много добра организация“ каза Янев.

Той похвали дейността на МВР – „то създаде перфектна организация за провеждането на изборите. МВнР, което организира изборите в секциите в чужбина също добре си свърши работата. МВР, прокуратурата и ДАНС също сработиха перфектно по координационния механизъм“, каза Янев, който бе натоварен в служебното правителство да отговаря за организацията на вота. ЦИК също бе посочена от него като институция, която си е свършила добре работата.

Анализът е показал, че пресцентърът в БТА „изглеждаше недостатъчно посетен“, каза Янев и обясни това с вероятно наслагване през годините. Политическите партии предпочитат да дават пресконференции в партийните централи, смята той изрази мнение, че съществуването на такъв пресцентър ще трябва да бъде решено от бъдещи правителства и бъдещи мнозинства в НС.

Депутатите привикаха Герджиков да отговаря за извършени кадрови промени

Народните представители гласуваха да изслушат служебния премиер Огнян Герджиков за кадровите промени, извършени от кабинета. Председат...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

БСП иска оставката на Росен Желязков

Войната в Близкия Изток помага на Путин, трябва военна помощ за Украйна: Говори министърът на отбраната

Радев и Главчев обсъждат исканите смени в кабинета

Борислав Цеков: Ако внесат вот на недоверие, ще нарушат Конституцията

Елена Йончева: Мигрантите ще бъдат връщани обратно

Гроздан Караджов: ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ искаха да покрият скандала около Нотариуса

Бойната група на НАТО у нас получи висока оценка

Нанков: Лъжа е, че настоящият регионален министър е кадър на ГЕРБ

Още една рокада в Агенция "Митници"(ВИДЕО)

Новият директор на „Митниците“: Заварих уплашени хора

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com