Парламентът реши: Полицаите ще получат парите си за закупени от тях униформи

3365
Парламентът реши: Полицаите ще получат парите си за закупени от тях униформи
Снимка: БГНЕС

С пълно единодушие и без дебати депутатите приеха на второ четене промените в Закона за МВР, според които полицаите ще получат пари за дрехи за периода от края на 2011 до декември 2015 г.

Това се отнася за служителите, които са имали право на униформено облекло, а не са го получили. Ще се изплаща левовата равностойност в размера на лимита за съответната година, пропорционално на отработените месеци.

ГЕРБ официално поиска полицаите без униформи да получат парите за тях

Полицаите, които е трябвало да получават униформено облекло, но такова не им е било осигурено, да получат левовата му равностойност. Т...

Средствата в размер на 29 млн. лв., ще бъдат осигурени от държавния бюджет. Председателят на парламентарната група на ГЕРБ и бивш вътрешен министър Цветан Цветанов благодари на всички парламентарни групи, участвали във вътрешната парламентарна комисия, за пълния консенсус, който е постигнат. „Смятам, че когато даден законопроект е по тема сигурност - трябва да се гласува точно по този начин“, заяви той след приемането на промените. 

Предложението беше внесено малко след като премиерът Бойко Борисов обеща пари за дрехи на Националното съвещание на МВР. Полицаите все пак протестираха на 5 юли, когато е професионалният им празник.

Причините за протеста са ниските заплати и лошото финансиране на системата на МВР. По време на дискусиите в комисия от левицата обвиниха вносителите на закона в това, че са предприели промени в закона едва след заплахата на полицаите, че ще протестират. Кабинетът търси начин за ръст на полицейските доходи в бюджета за 2018.

Припомняме, преди време от Синдикална федерация на служителите в МВР (СФСМВР) обявиха, че е крайно необходимо да бъде актуализиран бюджетът на МВР за 2017 г. Премиерът Бойко Борисов каза,че парите за дрехи на полицаите за потънали в АЕЦ "Белене".

Пенсионираните полицаи и военни струват половин млрд. на държавата

През първите девет месеца на тази година са се пенсионирали над 6200 души от МВР и Министерството на отбраната. Това е струвало около п...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com