Жребият изпрати разградския прокурор Огнян Дамянов във ВСС

1298
Жребият изпрати разградския прокурор Огнян Дамянов във ВСС
Снимка: БГНЕС

Прокурорът от Окръжна прокуратура - Разград Огнян Дамянов ще е новият член на висшия съдебен съвет. Изборът му стана чрез жребий между кандидатите за членове на ВСС от квотата на прокурорите.

Жребият беше между Огнян Дамянов от Разград и Ясенка Шигарминова, прокурор от Апелативна прокуратура - Пловдив, след като те получиха вчера по време на второта гласуване при избора на нови членове от квотата на прокурорите равен брой гласове - 440.

Прокурорите избраха трима за ВСС, четвъртият ще е ясен чрез жребий

Повторното гласуване на Общото събрание на прокурорите избра трима за членове на ВСС, четвъртият ще бъде определен чрез жребий, тъй кат...

На основание чл. 29л, ал 6 от ЗСВ и в присъствието на двамата кандидати Избирателната комисия определи чрез жребий Огнян Дамянов, съобщиха от ВСС.

Председателят на Избирателната комисия записа на идентични бели листа имената на кандидатите и ги постави в идентични бели непрозрачни пликове. Жребият бе изтеглен от председателят на Общото събрание, който се подписа на листа с името на изтегления кандидат.

Процедурата се проведе в заседателната зала на Висшия съдебен съвет. Присъстваха представители на Общото събрание на прокурорите, главният прокурор на Република България Сотир Цацаров, включително и медии.

Решението на Избирателната комисия и протокола от проведения жребий ще се публикуват на интернет сайта на ВСС.

Приключи вторият тур от изборния ден във ВСС

Точно в 18.00 часа Виктор Малинов – председател на Общото събрание на прокурорите за избор на член на ВСС и завеждащ отдел &bdquo...

Съгласно чл. 29н, ал. 4 от ЗСВ решението на Избирателната комисия подлежи на обжалване в седемдневен срок от обявяването му чрез Прокурорската колегия на ВСС пред състав, състоящ се от трима съдии от ВКС и двама съдии от ВАС.

След приключване на изборната процедура Виктор Малинов - председател на Общото събрание на прокурорите за избор на член на ВСС и завеждащ отдел "Надзор за законност" при Върховна административна прокуратура закри Общото събрание на прокурорите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество

Кой има имен ден днес, 1 май, 2024 г. Честито!
Кой има имен ден днес, 1 май, 2024 г. Честито!

Днес - 1 май 2024 г. - имен ден имат Еpмeнкo, Ермелина, Мая, Тамара. Честит имен ден! На този ден честваме Света Тамара. Тя била дъщеря на грузинския...