Семейство осъди Община Бобошево заради неосигурен транспорт до училище

31995
Семейство осъди Община Бобошево заради неосигурен транспорт до училище
Снимка: БГНЕС

Семейство от кочериновското село Фролош осъди община Бобошево заради това, че години наред сами трябвало да осигуряват транспорта на сина си до училище, съобщиха от Административния съд в Кюстендил.

От Общината трябва да платят на семейството на Калинка и Иван Шоневи 4 279,05 лв., плюс законните лихви от началото на 2010 година, до пълното изплащане на сумата, която бащата е платил за дизелово гориво, за да вози два пъти дневно сина си до ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" в Бобошево. Детето не е посещавало училище в този период само 19 учебни дни.

9 години затвор за шофьора, причинил трагедията на Цариградско шосе

Софийски градски съд осъди на 9 години затвор Михаил Куртев, който помете с таксиметровия си автомобил 12 души на бул. "Цариградско ш...

От 2005 до 2009 година бащата изминавал 18,5 километра на ден, докато водел на училище единственото дете от село Фролош, подлежащо на задължително обучение. Училището в селото било затворено преди много години, а заради лошите пътища от община Кочериново отказали да пращат училищен бус в селото, заради едно дете. Заради това синът на семейството тръгнал на училище година по-късно.

Въпреки, че задължение за транспортирането на детето е имала Община Кочериново, в чийто състав е планинското село Фролош, осъдената е Община Бобошево, защото местното училище е по-близко до населеното място, в което живее ученикът.

(БТА)

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com