Съдът отмени новите цени на винетките

26427
Съдът отмени новите цени на винетките
Снимка: БГНЕС

Тричленен състав на Върховния административен съд (ВАС) отмени тарифата за новите цени на винетките. Това съобщи адвокатът Николай Димитров за OFFNews.

Тя беше атакувана от няколко неправителствени организации, а прокуратурата също поиска отмяната като незаконосъобразна с мотивите, че не са спазени разпоредби от Закона за нормативните актове.

Над 201 млн. лв. е събрала държавата от винетки от януари до март

201 298 244 лв. е събрала държавата от продажбата на винетни стикери за първото тримесечие на 2016 г.  Това става ясно от писмения...

Решението е взето в четвъртък, показва справка в сайта на ВАС, но все още подробностите не са качени. То не е окончателно и може да бъде обжалвано. Намеренията на правителството са да обжалва, ако наредбата бъде отменена.

Преди месец регионалният министър Лиляна Павлова обясни, че делото не е срещу цената за винетките, а ако наредбата бъде отменена няма да се връщат пари.

"Създават се грешни очаквания в обществото, че ще се връщат пари от сегашната цена на винетките или че няма да бъдат валидни. Делото за винетките не касае тяхната цена, а процедурата по приемането на наредбата за тарифата," обясни тогава регионалният министър.

Репортер на Actualno.com се опита да се свърже с председателя на Агенция пътна инфраструктура (АПИ) инж. Лазар Лазаров, който обаче е в среща. От пресцентъра на АПИ обясниха, че няма как да коментират решение, "което още не е официално".

От АПИ скандално не са се подготвили за реакция, ако винетките са незаконни

За нас хипотеза новата цена на винетките да бъде обявена за незаконна не съществува. Така инж. Лазар Лазаров, шеф на АПИ, изключи изцял...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com