Как президентите се измъкват от информация за физическото им здраве

4762
Как президентите се измъкват от информация за физическото им здраве
Снимка: Getty Images/Guliver

На 11 юли по време на срещата с новия датски премиер Мете Фредериксен Ангела Меркел изслуша химна на страните седнала. Отклонението от протокола отново предизвика предположения за здравословното ѝ състояние, пише Tagesspiegel.

"Може да изхождате от това, че първо, си давам сметка за отговорността на моята длъжност и се държа подобаващо - в това число и по въпроси, засягащи здравето ми.", коментира Меркел.

Нов знак за здравословен проблем на Меркел

Канцлерът на Германия Ангела Меркел изслуша седнала химните на Германия и на Дания по време на срещата си с датския министър-председате...

Как постъпват Тръмп, Макрон и Путин?

За здравето на Тръмп непрекъснато се носят слухове. Дали има раздвоение на личността или болест на Алцхаймер - тези въпроси възникват, когато речите му звучат объркано. при това след провеждане на обстойно изследване през 2018 година неговият личен лекар отбеляза, че няма съмнения относно умствените способности на президента. Истината е, че през тази година Тръмп, който се нарича "много стабилен гений", не преминавал такова изследване, а само, отнасящо се до физическото му състояние... Резултатът е - всичко му е наред, само затлъстяване.

Целта на изследването от личния лекар е да представи на народа трудоспособен президент. Всичко останало би могло да бъде опасност за националната сигурност и подходяща тема за политическите противници. при това истината не винаги се разкрива. Имало е политици с инсулт, рак, инфаркт, дори деменция, но американците са разбирали за това много по-късно. 25-та поправка в Конституцията на САЩ определя реда за предсрочното прекратяване на пълномощия на президента в случай на негова служебна недееспособност, но как именно се установява тя не е ясно.

Във Франция резултатите от медицинското изследване на президента не се публикуват. Темата за здравето на президента е табу. Но обществото все пак я обсъжда. Защо Еманюел Макрон изглежда толкова блед, питаха медиите в края на миналата година в разгара на кризата с "жълтите жилетки." Обяснението беше, че не се храни пълноценно и изпитва силен стрес.

На Меркел ѝ прилоша по време на срещата с украинския президент (ВИДЕО)

Германският канцлер Ангела Меркел се почувства зле по време на среща с украинския президент Владимир Зеленски във вторник. От видеоклип...

"Състоянието на здравето на руския президент Владимир Путин е въпрос с най-висока държавна важност. Но днес никой не говори за това. По-рано беше различно - много години му се приписваха какви ли не болести, често се говореше и за рак. Ако Путин се разболее това би ударило жестоко бюрократичния апарат на Русия.

Путин често е сниман, докато тренира, играе хокей, ловува, язди, плува. Неговата активност е призвана да покаже, че времената на грохналите ръководители като Брежнев, Андропов и Черненко са си отишли.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ:

Руска лятна офанзива 2024: Вариант Славянск - Краматорск

Украйна е в надпревара с времето, наближава ли руска офанзива?

F-16 ще трябва да ударят най-ефективното руско оръжие в Украйна (ВИДЕО)

Как Русия манипулира умовете ни всеки ден: Наръчник за връщане към реалността

Дроновете променят войната: Танковете "Ейбрамс" също трябва да се променят (ВИДЕО)

"Заплахата е реална": Американски анализ прогнозира руска атака срещу НАТО

За 3 минути долита до Киев: Какво се знае за най-загадъчната руска ракета "Циркон"

Руската лятна офанзива: Няма да е нито Харков, нито Киев – оценка на украински полковник

Конституционният съд на Молдова даде шанс на Путин да се добере до властта в Кишинев

Путин е диктатор и тиранин, но има поука за Запада

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Анализи и коментари