Сотир Цацаров разпореди проверка къде живее Владислав Горанов

7972
Сотир Цацаров разпореди проверка къде живее Владислав Горанов
Снимка: БГНЕС

Главният прокурор Сотир Цацаров е разпоредил проверка на финансовия министър Владислав Горанов във връзка с жилището, в което живее. Това информират от прокуратурата в съобщение до медиите. Новината идва часове, след като обвинител номер едно обяви снощи в „Шоуто на Слави” по bTV, че такава проверка ще има.

Проверката ще бъде извършена от Комисията за противодействие на корупцията. "По повод информация от зададен въпрос, че министърът на финансите живее в апартамент 180 квадрата в луксозен жилищен комплекс, предоставен му безвъзмездно от български бизнесмен, главният прокурор е разпоредил проверка. Действия по нея ще бъдат възложени на КПКОНПИ", уточняват от държавното обвинение.

И местожителството на Горанов, и въпросът със средствата, вложени в изграждането на оградата на границата ни с Турция бяха обсъждани в парламента. Цветан Цветанов и Валери Симеонов казаха, че това е работа на прокуратурата и изразиха мнение, че нямат притеснение от нейните проверки.

Цветанов за апартамента на Горанов: Не разпитвам колегите си кой с кого си ляга и къде живее

Зам.-председателят на ГЕРБ и председател на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов каза, че не се притеснява от намерението на г...

Владислав Горанов

Сигналът относно жилището на Владислав Горанов е, че той живее, без да плаща наем, в жилищен комплекс, собственост на бизнесмени. По неофициална информация става дума за братя Домусчиеви. По-рано Цветанов заяви, че не пита своите депутати от ГЕРБ къде и с кого живеят.

Коментарът на финансовия министър

Цацаров при Слави: Не съм безконтролен, ще разследвам Горанов, ще кажа кои са обвинените от "Джи Пи Груп"

Когато корупцията е държавна политика, никоя прокуратура не може да я спре. Това подчерта главният прокурор Сотир Цацаров в гостуването...

Нямам никакви притеснения за проверката. Не смятам, че съм извършил нещо незаконно, заяви Горанов в парламента, цитиран от БГНЕС.

„Проверката е най-нормалното нещо, което може да се случи, при положение че има някакви подозрения за нещо нередно“, смята Горанов. Той подчерта, че сам е декларирал ползването на имота в имуществената си декларация през месец април, защото е с ясното съзнание, че не представлява конфликт на интереси. Горанов заяви готовност да предостави цялата информация на КПКОНПИ, на която прокуратурата възложи случая.

В изявлението си в кулоарите на парламента финансовият министър първоначално каза, че живее в имот, предоставен от роднина. После - че "роднината" бил кръстник на неговите деца и негов и че го познавал от повече от 20 години. Помолен да уточни кръстник или роднина му е предоставил имота, Горанов изясни: "От законова гледна точка ми е кръстник. Не ми е роднина. Този имот няма никаква връзка с Кирил и Георги Домусчиеви или с техни фирми или техен бизнес".

"Не мога да предположа от кого се търси такава интрига. Все пак, в политиката това го има. Никой не е защитен и не бива да бъде защитен. Ако някой има съмнения за нещо нередно - да подава сигнали и жалби. Разбрах, че главният прокурор е възложил проверка, в резулатт на журналистичесок разследване. Единственото нещо, с което не съм съгласен е неверните факти, с които се спекулира - че това е собственост на Домусчиев", каза още Горанов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Петя Банкова и Стефан Димитров остават за постоянно в ареста

Повдигнаха още едно обвинение на Петя Банкова

Разбиха тото пункт в Благоевград

Мъж се е барикадирал в жилището си в кв. "Гео Милев" в София

23-годишен преби свой съсед във Велинград

Без да каже и дума: Живко Коцев влезе на разпит в КПКОНПИ

Пиян полицай направи катастрофа

Автобус и камион се удариха в София

Побой заради жена в Самоков завърши със счупени крак и ръка

Викат на разпит Живко Коцев и в КПКОНПИ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com