Преди вота в UK: Джонсън разнася мляко, Корбин плаши с приватизация (ВИДЕО)

2684
Преди вота в UK: Джонсън разнася мляко, Корбин плаши с приватизация (ВИДЕО)
Снимка: iStock/Guliver

Ден преди извънредните парламентарни избори във Великобритания страстите са нажежени, но сякаш само сред политическия елит, коментират британските медии. Политическите наблюдатели съзират апатия сред електората. Последното голямо проучване на общественото мнение, поръчано от Sky News, потвърждава нагласите. Според него консерваторите ще спечелят мнозинство, но не толкова убедително, колкото на предишния вот. Борис Джонсън е на път да спечели мнозинство от 28 места в Камарата на общините, но се наблюдава значително намаление на преднината на торите, което каза наблюдателите да очакват непредвидими избори. Според проучването консерваторите ще имат 339 места, което с 22 повече от предишните избори през 2017 година. Като се има предвид обаче, че при използвания модел на проучване е възможна грешка до 28 места плюс или минус, тогава не е изключено да се стигне до висящ парламент. Очаква се основните съперници – лейбъристите, да спечелят 231 места, което е с 31 по-малко от предишните избори, Шотландската национална партия ще има 41 места или със 6 повече, Либералдемократическата партия - 15 места или 3 повече.

Проучването показва, че в последния ден преди изборите партиите все още има за какво да се борят при положение, че всеки глас може да се окаже безценен. Има доста хора, които ще вземат решение в последния момент за кого да гласуват или дали изобщо да гласуват, твърдят политическите наблюдатели на Sky News и на BBC. Това е валидно в най-голяма степен за избирателните райони, където разликата между двамата водещи кандидати е минимална и при тактическо гласуване може да настъпи обрат. Точно в два такива района се осоваха днес рано сутринта основните съпреници Борис Джансън и Джереми Корбин. Лидерът на консерваторите и премиер на страната облече униформа на млекар и разнасяше каси с мляко по домовете в предградие на Лийдс.

Обвинения към Борис Джонсън, че лъже британците за новата сделка за Brexit

Ирландският премиер е категоричен, че британският му колега Борис Джонсън не е обяснил както трябва своята сделка с ЕС за Brexit, пише ...

Джереми Корбин пък се озова в предградие на шотландския Глазгоу още преди разсъмване и бе посрещнат от симпатизанти с бурни овации зарад обещанията си в пиперливата реч, с която описа как консерваторите ще приватизират здравната система на кралството и ще я съсипят.

Ожесточената кампания, която приключва днес, започна на 6 ноември. Да си основните козове на съперниците в надпреварата: Борис Джонсън я сведе до шест обещания: Brexit – факт на 31 януари 2020 -а; Рекордни инвестиции в нашия NHS (здравната система, бел. ред.), с 50 000 повече медицински сестри и 40 нови болници; още 20 000 полицаи и по-строги присъди; Имиграционна система(по-строга, бел.ред), базирана на австралийски стил; Инвестиции в наука, образование, инфраструктура и действия за постигане на ненулеви въглеродни емисии до 2050 г.; Всичко това без повишаване на данъка върху дохода, ДДС или Националното осигуряване.

Корбин отвърна със свои обещания, преповторени на митинга в Мидълзбро: „Моето послание към всички онези избиратели, които все още не са решили е, че можете да гласувате за надеждата на тези избори. Време е за повишаване на заплащането на 12 милиона души, за по-ниски тарифи и такси и за безплатно отглеждане на деца. Можете да гласувате за лейбъристко правителство, което ще бъде на ваша страна. Правителство на труда, което ще спаси нашия NHS от приватизация. Време е за пенсионна справедливост за жените, родени през 50-те години, и за безплатна лична грижа за пенсионерите. И е време всички да имат безплатно образование и достойни работни места. Ще сложим пари в джоба ви, защото го заслужавате. Най-богатият и голям бизнес ще плати за това. Ще спестим нашия NHS, като му дадем нужните пари, прекратявайки приватизацията и като не ги продадем на Тръмп".

Какво да очакваме от изборите във Великобритания?

Великобритания гласува в четвъртък (12 декември) на решаващи общи избори, които ще определят дали страната ще напусне Европейския съюз ...

Наблюдателите на Острова са пестеливи в прогнозите си колко точно места ще спечелят консерваторите и колко – лейбъристите. Всички са единодушни, че консерваторите ще имат мнозинство, но то вече не е толкова голямо. При по-висока активност, особено от страна на разколебаните и нерешилите за кого да гласуват, резултатите от проучванията отново могат да се окажат погрешни и да има изненади.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

1 млн. долара за подкупи? Конфискуваха огромни суми от проруски политици в Молдова

Военните светлинки в почерняващата за Украйна картина на фронта (ВИДЕО)

Прибирал пари от Мариупол: Кой е задържаният с подкуп руски зам.-министър? (ВИДЕО)

Латвия призовава гражданите си да подготвят мазетата си за убежища при нападение

Отстраниха свещеника, отслужил панихида в памет на Навални

Нов руски удар остави част от Одеса без ток, поразени са десетки сгради (ВИДЕО и СНИМКИ)

Заради прах от Сахара: Небето в Гърция стана оранжево (ВИДЕА)

Сунак и Туск доволни от партньорството си в НАТО

Забрана за използване на изкуствен интелект: Британец генерира повече от 1000 неприлични снимки на деца

Макрон: Косово да създаде Асоциацията на сръбските общини

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа