Спешен ремонт за милиони в Медицинския институт на МВР - със странен участник

24999
Спешен ремонт за милиони в Медицинския институт на МВР - със странен участник
Снимка: Getty Images/Guliver

Неотложен ремонт на отделения и клиники за пациенти с коронавирус и на топлата си връзка обяви Медицинският институт на МВР (МИ-МВР). Избраната от ръководството му процедура е чрез покана до три фирми – "Главболгарстрой" АД, "Диана Комерс 1" ЕООД и "Климатроник" ЕООД.

Прогнозната стойност на ремонтите е 3 885 621 лв. без ДДС.

Докато първите две компании имат строителна биография, то за третата е трудно да се обясни защо е сред поканените. Справка в регистъра на Камарата на строителите сочи, че тя е декларирала само три изпълнени строителни обекта. Два от тях са ѝ възложени от "Джи Пи Груп" АД, като за 2017-та, 2018-та и 2019-та година няма деклариран производствен опит.

Скандал заради обществените поръчки в парламента, отхвърлиха идея на БСП за ограничаване на подизпълнители

Управляващи и опозиция в парламента влязоха за пореден път в словесен сблъсък. Този път ябълката на раздора станаха обществените поръчк...

Поръчката е разделена на три обособени позиции. Първите две от тях са за текущ ремонт на интензивното отделение и в клиниката по "Обща, коремна и съдова хирургия". Третата е за ремонт на топлата връзка между корпусите на Медицинския институт.

"В условията на действаща в настоящия момент и продължаваща до 31.01.2021 г. извънредна епидемична обстановка в Република България, съобразно Решение № 855 от 2020 г. на Министерски съвет, се наблюдава трайна тенденция на повишаване заболяваемостта и увеличаване на пациентопотока в Медицински институт на Министерство на вътрешните работи (МИ-МВР) на служители от системата на МВР и граждани, боледуващи от вируса на SARS-CoV-2 (COVID-19). Медицинският персонал на МИ-МВР работи в усложнена и изключително натоварена обстановка с основна цел осигуряване на лечение на пациенти заразени с SARS-CoV-2 (COVID-19)", пише в мотивите за избор на процедурата.

Съгласно заповед на Столична регионална здравна инспекция са определени задължителен брой легла на пациенти с основна или придружаваща инфекция със COVID-19, като за МИ-МВР определеният брой легла е 37 за пациенти с неусложнено състояние и 30 легла за пациенти на интензивно лечение.

Общият брой хоспитализирани пациенти в Медицински институт на МВР с доказан коронавирус за месец ноември т.г. е 379 души.

Предвидените ремонтни дейности в обявената обществена поръчка трябва да осигурят обособяването на отделения с необходимата инфраструктура за лечение на пациенти с коронавирусна инфекция.

Милиони за втория етап на ГКПП "Калотина", договорът е със същия изпълнител

Договорът за изпълнение на втория етап от модернизацията на Граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Калотина“ е на ...

"Становищата на медицинските специалисти, които лекуват пациентите на МИ-МВР с вируса на SARS-CoV-2 (COVID-19), сочат за необходимостта и спешността на възлагане на предвидените дейности, включени в обхвата на Обособени позиции № 1 и 2", се казва още в мотивите.

За топлата връзка в корпуса на Медицинския институт било установено, че е силно компрометирана и се нуждае от спешни ремонтни дейности, пряко свързани с опазването на хигиенните изисквания в болницата и безопасността на персонала и пациентите.

"За установяване на действителното фактическо положение се извърши конструктивно обследване, обследване на ВиК инсталацията, обследване на електрическата инсталация, изиска се становище от независим архитект. В издадените становища експертите са обективирали необходимостта от спешни ремонтни дейности и мерки, които са конкретно посочени. Следствие на изложеното за института възниква задължение да запази здравето и живота на пациентите и медицинския персонал като обезпечи необходимите мерки за спешен ремонт на Топлата връзка в корпуса на МИ-МВР“, пише в документацията.

Срокът, в който поканените три фирми трябва да подадат оферти, е 23:59 часа на 17-ти декември (четвъртък). Договарянето ще се проведе на 21-ви декември.

Още: МВР призна за грешка с назначение на началник в МВР болница, дали заради скандал с канцерогенни лекарства?

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Промяна в направленията за мамография и ехография на млечна жлеза от 1 юли: Ето колко ще са валидни

Ще се обяви ли епидемия от коклюш и ще има ли строги мерки?: Говори доц. Ангел Кунчев

Коклюшът се разраства: Още една област светна в червено

Вдигат заплатите в Пирогов

Два нови случая на коклюш в област Сливен

Прокуратурата каза прекратено ли е производството за Даная

Проучване: Българските родители - твърдо “за“ ваксиниране на децата

Фармацевт: И в складовете няма ваксини за коклюш

Случаят "Даная": Най-важно е спокойствието на системата, каза здравният министър

Коклюш: 14 дни карантина, друга ваксина може да е фактор за картината на болестта

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Здравеопазване