Борисов: Ако футболистите ни радват, може да отделим 100 млн. лв. за едно кокетно стадионче

2524
Борисов: Ако футболистите ни радват, може да отделим 100 млн. лв. за едно кокетно стадионче
Снимка: БГНЕС

Министър-председателят Бойко Борисов заяви, че държавата може да отпусне "стотина милиона" за изграждането на нов национален стадион. Той обаче постави условие - футболистите да продължат да играят сърцато и да се класират за европейското през 2020 г.

Думите му дойдоха при посещението му при националния отбор по волейбол във Варна. Премиерът се срещна с играчите, водени от Пламен Константинов, минути преди сутрешната им тренировка.

Вижте кои телевизии ще предават националите по футбол и тези по волейбол

Неделя вечер се очертава много бурна за феновете на двата най-популярни колективни спорта у нас. Днес на футболния терен излизат възпит...

"Ако продължат така и се класират (футболистите), аз мисля, че догодина може едно кокетно, ново стадионче да им направим. Ама да е така - като при волейболистите. Първо да зарадват народа, да има желаещи да ходят. Мисля, че стотина милиона могат да се отделят за един нов стадион да им направим, но да има защо", каза Борисов. 

В последните години темата за нов национален стадион няколко пъти изплува, но без конкретни действия. Сред обсъжданите варианти бяха за изграждане на съоръжение във "Враждебна", както и за построяване на стадион на мястото на този на "Славия". България дори кандидатства неуспешно да приеме мачове за Евро 2020 с проекта за стадиона в "Овча купел". В момента футболните национали продължават да играят на "Васил Левски".

"На "Васил Левски" нали му правиха ремонт. Вие много забравяте. Нали го избушиха, откраднаха парите, не му направиха ни козирка, ни зали, нищо, протече. Правихме му наново ремонт", добави Борисов по темата.

Мечтан старт за България в Лигата на нациите

На днешния празничен 6-и септември българският национален отбор по футбол зарадва феновете у нас, след като спечели тежкото гостуване ...

Пир посещението във Варна той изтъкна приноса на правителствата си за изграждането и модернизацията на спортна инфраструктура. "Инвестирахме над 350 милиона лева в изграждането и ремонтирането на спортни зали в страната. Средствата, които се дават за спорт и спортни съоръжения, са важни, за да се мотивират децата", посочи той и добави, че залата във Варна е била пред рухване.

Борисов изтъкна, че инвестициите са в основата на това в момента България да е домакин на три световни първенства - по волейбол, художествена гимнастика и гребане.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика