Борисов: Да седне Петков с майките и да направят така, че темата да ми се махне от главата

7290
Борисов: Да седне Петков с майките и да направят така, че темата да ми се махне от главата
Снимка: БГНЕС

Казах сутринта на Бисер Петков (бел. ред. - социалният министър Бисер Петков) да отива на работа. Така премиерът Бойко Борисов коментира ситуацията с оставката на министъра на труда и социалната политика.

"Вчера водихме едно дълго съвещания със социалния министър (Бисер Петков), с финансовия министър (Владислав Горанов), със здравния министър (Кирил Ананиев). Зададох им елеменатарен въпрос – как има недоволство и всеки ден с един повече палаткови лагери що се отнася до децата и хората с увреждания, след като през тази година са отделени 80 млн. лева повече? Социалният министър ми заяви, че не може да се оправи с тях, защото исканията им са такива, че са необходими по 300 млн. лева повече на година – каза "аз не мога да се оправям". В същото време г-жа Манолова казва, че проектозаконът не изисква повече пари (бел. ред. - Законът за личната помощ, за който Манолова каза, че не трябва да се приемат законови текстове, които не могат да се реализират заради липса на пари). Затова сутринта, преди да излетя, казах на министър Петков да отива на работа и да си продължава дейността", заяви премиерът от Измир.

Майките на деца с увреждания заговориха за оставка на правителството

"Имало е среща с Мая Манолова на 11 юни и е проведен телефонен разговор с Бисер Петков, който е бил решен Законът за личната помощ да с...

Борисов не пропусна в типичен стил да коментира и казаното от майки на деца с увреждания, които организираха палатков лагер в Бургас. Той визира конкретно репортажа на Нова телевизия, в който говориха две майки на деца с увреждания – Гергана Маврова и Грета Аспарухова. "Една госпожа, която говореше по Нова телевизия, тя се смееше и не знаеше всъщност какво казва. Довчера щял да бъде палатков лагер, днес щяха да ги подкрепят още палаткови лагери, ама днес нямало да го има палатковия лагер, защото имали с министъра добра комуникация. А министърът ми каза, че нямали никаква комуникация или поне такава, каквато да реши въпроса", заяви Борисов (бел. ред. - на записа от 1:35 минута нататък)

Поради точно тези причини премиерът решил да остави Бисер Петков на работа, след като на майките на децата с увреждания този министър им харесва и има диалог с него. "Да седнат и да направят така, че тази тема да ми се махне от главата", добави той. И добави - седмици наред стоели тези лагери и се увеличавали и никой не казал, че този министър ще им реши проблемите. "Искам да видя сега от къде идва тази задача към тях - оставям го министъра, ще продължат ли тези лагери да стоят"?

На въпрос "от къде идва тази задача", Борисов каза, че не може да каже. И повтори - майките на деца с увреждания не били казали вчера, че ще вдигнат палатките с лагери, но продължи с думите, че винаги имало прекрасна комуникация с неправителствените организации и затова сега се връщат нещата "крачка назад". "Факт е, че в тази сфера палатков лагер след палатков лагер, при положение, че от 2016 година толкова много повече пари от бюджета са дадени", заяви лидерът на ГЕРБ.

По разпореждане на Борисов МЗ оттегля промените за медицинската експертиза

По изрично указание на премиера Бойко Борисов и след среща при него, на която присъстваха вицепремиерът Томислав Дончев, финансовият ми...

Дали Бисер Петков ще има срок на работа - Борисов отвърна, че не дава такъв срок. И обясни, че счита, че социалният министър ще се справи, след като протестиращите хора вярват, че ще се разберат с него. "Г-жа Манолова каза, а и всички майки казват, че не трябват повече пари", заключи Борисов и поиска да се разберат. Той допълни, че ако все пак ставало въпрос за повече пари, щели да ги вземат "от учителите, или от МВР, или от армията, или от пенсиите - отнякъде трябва да ги вземем. Накрая на кой да угодим?".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Томислав Дончев: Възможно е да разговаряме с ПП-ДБ отново след изборите

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика