Борисов настоява, че Фон дер Лайен не искала въпроси при посещението си (ВИДЕО)

2647
Борисов настоява, че Фон дер Лайен не искала въпроси при посещението си (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

"Уважението към председателя на Комисията и молбата ѝ и затова тогава не дадохме възможност за въпроси. Аз помолих и затова, тогава италианците не бяха дали още кандидат за комисар." Така премиерът Бойко Борисов отговори на въпрос защо при посещението на председателя на Европейската комисия (ЕК) Урсула фон дер Лайен не бяха позволени журналистически въпроси на официалната пресконференция в Министерския съвет.

Сега Борисов обясни нещата така, че Фон дер Лайен молила да не ѝ бъдат задавани въпроси за състава на новата ЕК, само че в крайна сметка не бяха позволени никакви въпроси.

Припомняме, че първоначалното официално обяснение на пресслужбата на Министерския съвет беше следното - форматът на изявленията е съгласуван между екипите на премиера и на новоизбрания председател на ЕК, като българската страна се е съобразила "изцяло с предложението на своите гости – преди началото на срещата в Министерския съвет да се проведат изявленията, без въпроси от медиите". Само че говорителят на ЕК Мина Андреева беше категорична: "Новоизбраният председател на Европейската комисия (EК) Урсула фон дер Лайен никога не би поискала отстраняването на техническото оборудване на журналисти".

"В момента за ресори (в Европейската комисия) е грешно да се говори, защото все някоя държава ще отреагира. Аз съм убеден, че ще имаме ресор, който хем ще ни харесва, хем е модерен, хем ще е достоен за България. И с поне 3 пъти по-голямо финансиране от сегашното." Това обяви премиерът Бойко Борисов при откриването на модернизираната учебна база на Национална спортна академия "Васил Левски" в столицата.

Борисов коментира и защо журналистите не можеха да задават въпроси при посещението на председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. "

По думите му, време за коментари за ресора на България ще има след окончателното решение на фон дер Лайен.

България може да получи ресор "Образование и култура" в новата ЕК

България ще получи ресор „Образование и култура” в новата Европейска комисия (ЕК). Това научи неофициално Нова телевизия от...

За модернизираната база на НСА

"Хейтърите утре могат да кажат, че има конфликт на интереси, защото в тази сграда съм защитавал докторантура. Не само, че я спасихме от кражба тази сграда, а те ми говорят за корупция и глупости. Не само, че не откраднахме, а ги дадохме на академията, да си управлява. И във Военна академия правим същото каквото в НСА, но с два месеца назад", заяви Борисов.

"Само работа и показваме, останалите да си плямпат. За 10 години имаме какво да покажем. За 100 години имаме какво да покажем", допълни премиерът по време на официалната част.

В ремонта на сградата на НСА и построяването нов мултифункционален салон са инвестирани над 3 755 000 лева. Проектът е реализиран по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. В сградата се обучават предимно студенти от приоритетните направления "Педагогика на обучението" и "Спорт". съобщиха от МС.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Борислав Цеков: Ако внесат вот на недоверие, ще нарушат Конституцията

Елена Йончева: Мигрантите ще бъдат връщани обратно

Гроздан Караджов: ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ искаха да покрият скандала около Нотариуса

Бойната група на НАТО у нас получи висока оценка

Нанков: Лъжа е, че настоящият регионален министър е кадър на ГЕРБ

Още една рокада в Агенция "Митници"(ВИДЕО)

Новият директор на „Митниците“: Заварих уплашени хора

Еврокомисар Илва Йохансон ни обеща конкретна дата за сухопътния Шенген

БСП ще праща доклада за "Боташ" на Европейската прокуратура (ВИДЕО)

Рюте към Главчев: Ще съдействаме пред Австрия за пълноправното ви членство в Шенген

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика