Даниел Митов: Утре сутринта ще вземем решение за мандата, тогава има Изпълнителна комисия на ГЕРБ

3127
Даниел Митов: Утре сутринта ще вземем решение за мандата, тогава има Изпълнителна комисия на ГЕРБ
Снимка: Ива Иванова / Аctualno.com

За съжаление, както вчера, така и днес, вече партията "Има такъв народ" отказа да води разговори с мотива, че предизборните им ангажименти включват обещание да не говорят с партиите на статуквото. Партиите на статуквото са нещо динамично, зад тези партии стоят много избиратели и отказът от диалог не може да бъде поддържан дълго време. Рискът е да изпаднем в непредвидима ситуация. Това заяви предложеният от Бойко Борисов за премиер Даниел Митов на брифинг в кулоарите на парламента.

По думите на Митов, мандатът на ГЕРБ-СДС за съставяне на правителство няма да бъде върнат днес (22 април). Утре сутринта ще има Изпълнителна комисия на ГЕРБ и ще вземем решение, каза той. ГЕРБ е партия с процедури, с ясно разписан подход и утре сутринта ще бъде взето решение, стана ясно от думите му.

ГЕРБ обвиниха Демократична България в политическа незрялост заради отказа от разговори за правителство

Във връзка с отказа на ДБ да влязат в разговори и консултации с нас, изводите, които можем да си направим, са няколко. Това заяви на из...

Даниел Митов предположи, че може да се появят мнения на Изпълнителната комисия на ГЕРБ за това дали да се предложи кабинет за гласуване в пленарна зала. Той не знае какво изобщо другите ще предложат, защото нямат информация какво правят другите партии, освен, че си водят задкулисни разговори. Какви са тези разговори, кой с кого говори и какви имена се предлага, Митов не знае.

Според Митов, имало задкулисни разговори между останалите партии в парламента и съответно не се знае нищо за правителство. "Те през цялото време крещяха срещу задкулисието, а в момента задкулисието ги е овладявало всичките тях. Изобщо не знам по въпроса какво ще подкрепим ние, защото за да подкрепиш нещо, то трябва да се материализира с ясни лица и политики. Такова нещо няма в момента", категоричен беше бившият външен министър.

БСП няма да подкрепим, каза той. За това дали, ако третият мандат отиде при ДПС, Даниел Митов уточни, че това са хипотези, които нямало как да бъдат обсъждани в момента.

Той обясни, че уважава мнението на партиите, но партиите на статуквото са нещо динамично. Зад традиционните партии стоят български избиратели и отказът от диалог не е политическо поведение, което може да бъде поддържано дълго време. Рискът е да изпаднем в ситуация, в която няма стабилно управление и българските граждани няма да знаят какво да очакват в следващите месец и няма да има предвидим политически процес, предупреди Митов.

И партията на Слави отсвири ГЕРБ, Митов се готви да върне мандата на президента

Партията на Слави Трифонов "Има такъв народ" е отказала поканата за разговори с колегите си от ГЕРБ. Народният представител Станислав Б...

По-рано сутринта, депутатът от ГЕРБ Тома Биков каза следното: "Ние ще върнем мандата най-вероятно още днес - промяна има само че до този момент е към лошо".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Борислав Цеков: Ако внесат вот на недоверие, ще нарушат Конституцията

Елена Йончева: Мигрантите ще бъдат връщани обратно

Гроздан Караджов: ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ искаха да покрият скандала около Нотариуса

Бойната група на НАТО у нас получи висока оценка

Нанков: Лъжа е, че настоящият регионален министър е кадър на ГЕРБ

Още една рокада в Агенция "Митници"(ВИДЕО)

Новият директор на „Митниците“: Заварих уплашени хора

Еврокомисар Илва Йохансон ни обеща конкретна дата за сухопътния Шенген

БСП ще праща доклада за "Боташ" на Европейската прокуратура (ВИДЕО)

Рюте към Главчев: Ще съдействаме пред Австрия за пълноправното ви членство в Шенген

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика