Инициативен комитет издигна Десислава Иванчева за евродепутат

14197
Инициативен комитет издигна Десислава Иванчева за евродепутат
Снимка: actualno.com/Ива Иванова

Отстраненият кмет на „Младост” в София Десислава Иванчева е издигната за евродепутат от инициативен комитет „Непослушните”, който днес се е регистрирал в ЦИК с решение №104.

Според ИК "Непослушните" "Иванчева несъмнено е най-подходящият кандидат за независим представител на България в Европейския парламент. С досегашната си работа тя доказа, че е човекът, който въпреки мръсните номера на мафията отстоява правата на гражданите. Разобличава измамите. И побеждава!"

Соченият за основен посредник в историята с подкупа на Иванчева се отказа от показанията си

Бившият кмет на район "Младост" Петко Дюлгеров, който е един от обвиняемите по делото "Десислава Иванчева" (за подкуп в особено големи ...

От ИК допълват, че в следващите няколко дни имат нужда от подкрепата на още 2500 непослушни българи: "Такива, които въпреки усърдието на статуквото да ни обезвери и да ни направи свои роби, все още не са се отказали, че ще постигнем гражданското общество. Нуждаем се от 2500 подписа, за да издигнем официално Десислава Иванчева за независим кандидат. Нуждаем се и от съмишленици, които да ни помагат в кампанията. Нуждаем се от Вас свободни българи."

"Едната от двете или и двете ще участваме", каза Петрова. "По време на днешното съдебно заседание Инициативен комитет е регистриран за евровота и Десислава Иванчева ще се яви като независим кандидат", уточни Петрова. "Тепърва ще събуждаме гражданите. Продължаваме борбата", заяви Иванчева.

Ако Иванчева бъде избрана за евродепутат, Петрова ще се кандидатира за местните избори. Или и двете, или поне една от двете ще участва и в евроизборите, и в местните избори, обобщиха те и бяха категорични, че политическа подкрепа няма да бъде търсена. Петрова припомни, че през 2016 година на втория тур от изборите в "Младост" резултатите са били 65% за тях и 30% за ГЕРБ. Никой не може да каже какво ще се случи на предстоящите местни избори, но според нея е време да има интелигентно управление. "Всички родители искат децата им да учат в СМГ и мисля, че е време София да има човек, завършил СМГ. Ще ви дам един "жокер" – и двете сме учили там", добави Петрова.

Пред Actualno.com в средата на март Десислава Иванчева сподели, че единственият начин да бъде преборено партийното статукво е да стигнеш до законодателната власт. Тогава тя каза и, че би се борила да създаде собствена партия, съставена от хора, които не са били свързвани или свързани със сегашните големи партии.

Прокуратурата поиска трета експертиза дали Иванчева си писала за подкупите, съдът отказа

Делото за даване на подкуп в особено големи размери срещу свалената от поста ѝ кметица на район "Младост" Десислава Иванчева и заместни...

По-рано през деня днес бившият кмет на район "Младост" Петко Дюлгеров, който е един от обвиняемите по делото "Десислава Иванчева" (за подкуп в особено големи размери), обяви пред Специализирания наказателен съд, че се отказва от всички показания, дадени пред служебния защитник. Става въпрос за показанията, че Иванчева и Биляна Петрова са искали подкуп. Обвиняемият каза и, че показанията са дадени под натиск от Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) пред служебния защитник, но не поясни нищо друго.

Дюлгеров е сочен от обвинението като посредникът, свързал строителния предприемач Александър Ваклин и Иванчева за даване на подкупа. В течение на развитие на историята и Иванчева, и съдената заедно с нея нейна заместничка Биляна Петрова, изразиха съмнения, че Дюлгеров може да действа като "оръдие" на прокуратурата в техен ущърб.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Началникът на отбраната и генерал от НАТО обсъдиха засилване на ПВО на Алианса

Докладът на временната комисия за "Митниците" отива в прокуратурата

Винаги двама, винаги: ГЕРБ вече говори за Пеевски и Борисов като за едно

Главчев пред близки на отвлечени български моряци: Работим активно да се приберат скоро

БСП ще поиска отлагане на либерализацията с три години (ВИДЕО)

Забраната за реклама на хазарта мина на комисия, но едва ли ще стане факт

Петков: Пеевски и Борисов не притежават тази държава (ВИДЕО)

ПП-ДБ, БСП, "Възраждане" и ИТН свалиха председателя на парламента (ВИДЕО)

Пеевски за обединението срещу Желязков: Видяхте неограничения кеш на коалицията на пудела (ВИДЕО)

Борисов: Честито на новата сглобка, ние се отървахме от ПП (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика