Още 16 млн. лв. отиват за поддръжка на МиГ-29

5551
Още 16 млн. лв. отиват за поддръжка на МиГ-29

Правителството одобри допълнителни разходи в размер на 16 000 000 лв. по бюджета на Министерството на отбраната за 2019 г. за осигуряване летателната годност на самолети МиГ-29.

С изпълнението на приетия от Министерски съвет акт ще се създадат необходимите условия Военновъздушните сили да поддържат способности за контрол на въздухоплаването и гарантиране на въздушния суверенитет (Air Policing), за прилагане на механизмите на колективната отбрана на НАТО и общата политика за сигурност и отбрана на Европейския съюз, уточняват от правителствената информационна пресслужба.

Унгария тръгна да продава за жълти стотинки десетки МиГ-29

Унгарското министерство на отбраната продава всички съветски и руски изтребители МиГ-29, съобщава руската информационна агенция "Интерф...

Необходимите средства за изпълнението на проекта са за сметка на предвидените за целта разходи по централния бюджет за 2019 г.

Припомняме, че преди година в края на ноември министрите от кабинета "Борисов" 3 одобриха разходите за ремонт на осем изтребителя МиГ-29. Тогава ориентировъчната цена бе до 81 294 416 млн. лв. без ДДС. Проектът за инвестиционен разход "Осигуряване на летателната годност на самолети МиГ- 29" е разработен в съответствие с чл. 27, т.8а от Закона за отбраната и въоръжените сили. В проекта са представени необходимостта от осигуряване на летателната годност на част от самолетите МиГ-29.

Тогава правителството прие и проект за инвестиционен разход "Възстановяване на летателната годност на самолети Су-25". Документът бе разработен в съответствие с чл. 27, т.8а от ЗОВСРБ, като в него е представена необходимостта от възстановяването на летателната годност на самолетите Су-25. Необходимите средства за изпълнение на проекта бяха до 99 012 000 лв. с ДДС (82 510 000 лв. без ДДС).

Още пари за Военното ведомство

Правителството отпусна пари за ремонт на военните самолети

Правителството одобри допълнителни разходи до 26 млн. лв. по бюджета на Министерството на отбраната. Средствата са предвидени в центра...

Във връзка с увеличаване на капитала на многопрофилна болница за продължително лечение и рехабилитация „Вита“ ЕООД във Велинград, кабинетът одобри допълнителни трансфери.

Предвижда се с предоставените средства в размер на 500 000 лева да бъдат използвани за разширяване дейността на лечебното заведение чрез доизграждане на инфраструктурата на калолечебницата в клона в град Поморие, изграждане на газово стопанство и соларни панели, както и за обновяване и модернизация на медицинската апаратура в лечебното заведение с цел подобряване качеството на предлаганите медицински услуги и предоставяне на нови такива.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

20 г. България в НАТО: Тагарев награди военни и цивилни (СНИМКИ)

"Правят глупост": Гроздан Караджов за спешните промени за служебните премиери (ВИДЕО)

Мария Габриел благодари на държавниците, тласнали България към НАТО

На комисия: Депутатите приеха спешни промени за служебните премиери

Подуправителят на БНБ каза би ли приел да е служебен премиер

И бившият депутат от ДПС Петър Чобанов не иска да е служебен премиер

Омбудсманът: Не мога да съм служебен премиер, ще подам оставка

“В грешка сте”: Атанасов обясни, че няма да има двойни депутатски заплати (ВИДЕО)

Денков за 20 г. България в НАТО: Съюзната сила е най-мощното послание за агресорите

Борисов търси Настимир Ананиев зад фикуса: Вижте да няма някой (ВИДЕО и СНИМКА)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика