Румен Радев на шега: Моят дрон е толкова добър, че може да влиза в спални, да прави записи

10447
Румен Радев на шега: Моят дрон е толкова добър, че може да влиза в спални, да прави записи
Снимка: БГНЕС

Моят дрон е толкова добър, че може да влиза в спални, да прави записи, да отваря чекмеджета и да ги тъпче с пачки. Това заяви в Перник на шега държавният глава Румен Радев по повод думите на премиера Бойко Борисов, че президентът е облитал с дрон над терасата на министър-председателя.

По-рано на извънреден брифинг по повод изтеклите снимки от дома му, Борисов съобщи новината. "Охраната на президента Радев спи заедно с моята охрана. Не съм го казвал досега, но той мина границите и ще го кажа - той си позволява да вдига дрон и да ме снима. Като кажа на охраната, че ще го сваля, той веднага го спира. Докарва ми го на терасата, пред хола, и аз, като питам защо се прави това на охраната, те казват, че той го управлява", разкри премиерът. "Имам пистолет, но очаквам, че докато спя, НСО ще ме пази. Сега вече не знам!", изрази съмнение Бойко Борисов.

От ГЕРБ виждат комбинация от политическа атака и мафиотски методи за снимките и записа

Това е класическа комбинация от политическа атака и мафиотски методи. Това заяви депутатът от ГЕРБ Маноил Манев в ефира на сутрешния бл...

В момента се отклонява вниманието от най-големия въпрос, а той е един: дали снимките са постановка, дали записът е монтаж. Това е въпросът, счита още Радев. По думите му прокуратурата е тази, която трябва да установи истината. Според Радев трябва да има независима експертиза и за аудиозаписа, и за снимките, свързвани с Борисов. Брифингът вчера беше опит да се търсят геополитически индулгенции за скандала навън, а вътре, на наша територия, да се превръща в някаква забава, в някакъв фарс, посочи още Радев.

Крайно недостойно е да се лепят петна по НСО, хората там не го заслужават. НСО охранява извън сградата, но когато домакинът реши да допусне гости вътре, той носи цялата отговорност за тези гости, допълни Радев. Всякакви версии са възможни, лично за НСО аз не вярвам, но не е лошо премиерът да си направи преценка за кръга от своите познати. Посъветвах НСО да отидат при премиера и да изчистят всичко с неговия екип, уточни Радев.

Снимката със спящия човек е най-тревожна за мен, такова нахлуване в личното пространство на министър-председателя не е допустимо, това означава някакъв риск за живота на министър-председателя. В ход е служебна проверка, каза държавният глава.

Не мога да тълкувам всичко изречено от господин Борисов, защото моята фантазия има някакъв предел, поясни още Радев. Управлявал съм и самолети, управлявал съм и дронове, продължи мисълта си държавният глава. Никой не може да дискредитира правителството освен самото то, убеден е Радев. Предсрочни избори и служебно правителство - не ги определям аз, но тук нека имаме ясно разграничение: никога не съм изразявал желание за "свиреп кабинет". "Любопитен" - да, но "свиреп" - не, обясни думите си Румен Радев.

Бойко Борисов обвини Румен Радев, че го следи с дрон

Румен Радев ме следи с дрон, обяви Бойко Борисов на извънреден брифинг  по повод изтеклите снимки от дома му. Охраната на президе...

Какво каза по-рано премиерът Борисов по темата с дрона, четете в този материал.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

В търсене на служебен премиер: Росен Желязков отиде при Радев

Петков не иска смяна на регулаторите преди вота, докато "водите са мътни"(ВИДЕО)

Борисов иска преговорите с ПП-ДБ да продължат преди изборите (ВИДЕО)

Борисов не иска хора от ГЕРБ да са служебни премиери (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика