Валери Симеонов: Не може един гологлав чалгар да се изявява като съдия

11675
Валери Симеонов: Не може един гологлав чалгар да се изявява като съдия
Снимка: БГНЕС

"Все пак, не може един гологлав чалгар да се изявява като съдия в България и да раздава присъди". Така бившият вече вицепремиер и настоящ депутат Валери Симеонов коментира темата с оградата по границата в Турция, която бе повдигната в ефира на "Шоуто на Слави" по време на разговора между главния прокурор Сотир Цацаров със Слави Трифонов.

Симеонов "прости" на Сидеров, може да съди Марешки

Вече бившият вицепремиер Валери Симеонов обяви, че не се сърди на Волен Сидеров заради отношенията в коалицията на "Обединени патриоти"...

"Аз да се притеснявам? Идеолог - да, но не и монтажник, не и областен управител", отговори Симеонов на журналистически въпрос в парламента дали не се притеснява от казаното от Цацаров за случая с оградата, предаде репортер на Actualno.com.

"Аз бях причината за бързото изграждане на оградата в рамките на година и половина, тъй като успяхме да прокарам с колегите от другите парламентарни групи решение да става с директно възлагане, а не по процедурата за обществени поръчки, защото тогава ни бяха нападнали огромни тълпи бежанци. Слава богу, това решение се прие и се даде възможност за по-бързо изграждане на оградата", подчерта Симеонов пред репортери в Народното събрание.

Припомняме, че в ефира на "Шоуто на Слави" по bTV снощи главният прокурор заяви, че проверка на ДАНС показала, че три сектора на оградата са строени на цена, която била далеч по-висока от реалната цена. Образувано било досъдебно производство, работела експертиза и ако тя потвърди заключенията на ДАНС, щяло да има обвинени и министри, и областни управители.

Дали не бяха създадени предпоставки за неизгодни договори, според Симеонов е работа на прокуратурата да проверява и установява има ли такова нещо или няма. "Аз, доколкото съм имал контакти с областните управители, не видях такова нещо. Смятам, че хората си вършиха работата добре", каза той и уточни, че има предвид областните управители, които са били при предното управление на ГЕРБ, по време на 43-то Народно събрание и сега, тъй като оградата беше завършена в началото на 2017 г. в сегашния мандат.

Валери Симеонов се завърна в Народното събрание, но вече като депутат

Бившият вицепремиер Валери Симеонов се завърна на работа в парламента, но вече като депутат. Вчера беше гласувана неговата оставка, а ...

Запитан дали има представа към кого ще се насочи интересът на прокуратурата по този въпрос, Симеонов заяви: "Интересът на прокуратурата трябва да се насочи там, където има съмнения или доказателства за злоупотреби или разминавания в цените. Аз нямам информация за такова разминаване. Даже мога да кажа, че при моите проверки констатирах, че на много места са извършени строителни дейности в повече, отколкото са платени". Симеонов поясни, че не навсякъде изчисленията на проектантите били точни и в някои случаи самите изпълнители влагали материали и труд за да се завърши съоръжението.

Сотир Цацаров и Слави Трифонов

Симеонов не се ангажира със становище дали са извършени нарушения. "Не мога да отговоря на такъв въпрос. Нали има органи - да проверяват", каза той. По отношение казаното от главния прокурор, че проверка на ДАНС е установила силно завишени цени над реалните и затова сега има втора експертиза, Симеонов допусна, че щом има втора експертиза, значи има защо. 

Сотир Цацаров разпореди проверка къде живее Владислав Горанов

Главният прокурор Сотир Цацаров е разпоредил проверка на финансовия министър Владислав Горанов във връзка с жилището, в което живее. То...

"Г-н Цацаров нищо не е казал за мен. Нито дума. Напротив, той каза че е имало някакъв доклад на ДАНС и се прави допълнителна експертиза и съответно ако се установят нарушения или злоупотреби ще има санкции. ДАНС не е институцията, която може да определи дали има престъпление, или не. Аз също съм контактувал с ДАНС и трябва да ви кажа, че нямам много високо мнение за работата на ДАНС. И още нещо", подчерта Симеонов - "все пак, не може един гологлав чалгар да се изявява като съдия в България и да раздава присъди".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Борислав Цеков: Ако внесат вот на недоверие, ще нарушат Конституцията

Елена Йончева: Мигрантите ще бъдат връщани обратно

Гроздан Караджов: ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ искаха да покрият скандала около Нотариуса

Бойната група на НАТО у нас получи висока оценка

Нанков: Лъжа е, че настоящият регионален министър е кадър на ГЕРБ

Още една рокада в Агенция "Митници"(ВИДЕО)

Новият директор на „Митниците“: Заварих уплашени хора

Еврокомисар Илва Йохансон ни обеща конкретна дата за сухопътния Шенген

БСП ще праща доклада за "Боташ" на Европейската прокуратура (ВИДЕО)

Рюте към Главчев: Ще съдействаме пред Австрия за пълноправното ви членство в Шенген

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика