Въпреки скандалите, шефът на БНР не планира оставка

4255
Въпреки скандалите, шефът на БНР не планира оставка
Снимка: БГНЕС

Генералният директор на БНР Светослав Костов не планира да подава оставка заради скандала с опита за сваляне от ефир на журналиста Силвия Великова и последвалото прекъсване на ефирното излъчване на програма "Хоризонт". Това стана ясно от думите на Костов, който досега не беше коментирал официално.

"Аз не мисля, че нечия оставка би решила една криза", каза генералният директор в интервю за предаването "12+3" по БНР. Според него най-важното в тази ситуация било да се успокои обстановката и "да се запази достойнството на БНР и хората, работещи в него". "Винаги съм твърдял, че когато се стигне до напрежение и криза, най-лесният начин е да си тръгнеш, да напуснеш. Дали е най-достойният, не съм убеден", добави Костов, цитиран от "Дневник".

Прокуратурата: Технически шеф е виновникът за спряното излъчване на БНР

Спряното излъчване на програма "Хоризонт" на БНР за близо 5 часа миналия петък не се дължи на профилактика. Не е съществувал технически...

Той увери, че случващото се в държавното радио не е резултат от политически натиск и не мисли, че самият той е допуснал натиск. "Ако някой бъде натискан, аз пак ще ви го гарантирам, както и на всички работещи в радиото, че няма да позволя този натиск да бъде упражняван и аз ще застана между този натиск", каза Костов. Попитан как ще гарантира свободната работа на журналистите, той отговори: "Така, както и в момента."

Техническият ръководител на БНР Пламен Костов е в отпуск. "Г-н Пламен Костов в момента се намира в платен годишен отпуск, който няма нищо общо със създалото се напрежение", съобщи генералният директор на медията. По-рано днес прокуратурата съобщи, че ще разследва ръководителя на дирекция "Техника" за престъпление по служба, тъй като носи отговорност за близо 5-часовото прекъсване на сигнала на БНР на 13 септември.

Шефът на националното радио обаче видя в случилото се чисто технически въпрос. "Не мога да кажа, че някой има вина. Ако трябва да търсим вината, може би трябва да я търсим някъде по-назад, у хората, които евентуално са доставяли различна техника, хората, които евентуално са работили по техническото изграждане", каза още Костов. Според него по-важно е да се разбере къде е проблемът, за да не бъде допускан отново.

В момента се изработват критериите, по които ще бъде избран директор на програма "Хоризонт" на БНР, каза още Костов. Обясни, че няма да има никакви ограничения дали това да е външен или вътрешен за радиото човек. На въпрос с какъв екип ще работи отговори: "донякъде и със същия, с който работя в момента". Той определи подалия оставка като и.д. директор на програма "Хоризонт" Николай Кръстев като много добър журналист с виждания за програмата на БНР.

Шефът на БНР получава над 8200 лева - повече от премиера

Светослав Костов е получил през август заплата от 8209 лева, а през юли заплащането му е било малко по-скромно - 7800 лева, съобщава 24...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Д-р Евлоги Станчев: Все още не сме готови да погледнем трезво на отношенията ни с Русия (ВИДЕО)

Kaufland срещу разхищението на храна: Намаленията на компанията спестяват над 11 млн. кг хранителни отпадъци

С колко са се увеличили местата в детските ясли у нас?

Времето утре - 26 април 2024 г.

ВАС върна за ново разглеждане отказът за бежански статут на арабски дисидент

България е с вторите най-ниски цени на битовия ток в ЕС

От Метеобалканс предупреждават: Идват бури с гръмотевици и градушки

По-високи заплати след отпуск за бременност, по-високи и след отпуск за "увреждане" - има ли как? ВАС реши

Габриела Наплатанова временно ще ръководи СЕМ до 27 октомври

Техномаркет премества магазина си във Велинград в новия Ритейл парк

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com