Божков показа схема на корупция и рекет с хазарта на прокуратурата

10860
Божков показа схема на корупция и рекет с хазарта на прокуратурата
Снимка: Личен архив

Васил Божков показа схема на корупция и рекет с хазарта на прокуратурата. В нова публикация в социалната мрежа Facebook обвиняемият бизнесмен, който се намира в Дубай, отбеляза, че сигналът, който е подал до държавното обвинение у нас, е сериозен.

"Анимациите, комиксите и другите забавни неща са за социалните мрежи и за тези, които ги разбират. Сигналът, който подадох до прокуратурата, от друга страна, е съвсем сериозен", отбелязва Божков и посочва: "В него хронологично и доказуемо е обяснено как рекетът от управляващата хунта се превърна в противоконституционен грабеж на частен бизнес".

Основният нов момент в публикуваните сега обяснения е, че на 23 септември, 2019 година чешка компания (Sazka Group) е предложила 1 млрд. лева за контролен дял в Национална лотария, според Божков. Заради това, според него, управляващите са го атакували от позицията на силата - защото при идване на чехите в България, е щяло да се свърши с такса "спокойствие". Чехите са една от най-известните компании, занимаващи се лотариен бизнес в Европа.

Какво коментира по-рано обвинител номер едно?

Манолова: Божков не ме е финансирал! Ще се срещна с Борисов на изборите, а със Симеонов в съда

"Не, бизнесменът Божков не ме е финансирал, и за тази лъжа на този беквокал на Борисов, аз го давам на съд (Валери Симеонов - бел. ред....

В Ябланица главният прокурор Иван Гешев заяви, че прокуратурата разследва два нови сигнала, свързани с делото срещу Божков. Гешев подчерта, че единият от тях е подаден от Божков по имейл до главния прокурор, а другият от издание, свързано с Цветан Василев. "Сигнал по имейл от обвиняемия Божков до главния прокурор излага определени обстоятелства. Отделно е постъпил сигнал от едно издание, близко до г-н Цветан Василев, което няма да назовавам. И двата сигнала съм ги разпределил към компетентен прокурор, който може да прецени какви действия да извърши. Но задължението на прокуратурата, трябва да бъде ясно, е да проверява както доказателствата в подкрепа на обвинението, така и доказателства, които са, да кажем, оневиняващи за обвиняемия в досъдебната фаза. Прокуратурата е длъжна да провери всички обстоятелства“, подчерта Иван Гешев.

Ще разследва ли прокуратурата публикуваното от Божков във Facebook?

"Не е нормалният начин за подаване на информация по Facebook. Всеки преценява по какъв начин да защитава защитната си стратегия. Така, както други подсъдими обвиняеми, които имат медийно влияние, като г-н Прокопиев, г-н Донев и г-н Цветан Василев преценяват кога и как да защитават медийно г-н Божков", каза още Иван Гешев. "Цветан Василев и Божков имат едни и същи интереси. Те имат интерес да има слаба държава и прокуратура", категоричен бе Гешев.

Темата продължава и в тези материали.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Неправоспособен тийнейджър е с опасност за живота - катастрофирал с мотор

Мотокар затисна мъж докато товари стока, загина на място

Опит за убийство в столичния квартал „Факултета“

Престори се на внука й: Мъж измами възрастна жена в Стара Загора

Откриха тяло на мъж до детска ясла в Русе

Чакал дълго за преглед: Мъж заплаши лекар с пистолет

6 задържани чужденци от бежанските центрове в София

Психично болен мъж преби майка си

Полицията с акция в бежанския център в "Овча купел"

Тежка катастрофа между кола и два мотора в София

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com