Чадърите и шезлонгите по морето ще бъдат безплатни

6923
Чадърите и шезлонгите по морето ще бъдат безплатни
Снимка: БГНЕС

Имаме консесус по мерките, които са предприети до момента. Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев след проведения коалиционен съвет между политическите партии от управлението. 

От своя страна народният представител Валери Симеонов обяви, че за летен сезон 2020 чадъри, шезлонги и масички стават безплатни за всички плажове.

По думите на заместник-министър председателя са получени още предложения от страна на коалиционните партньори. Дончев каза, че са водени разговори, които са свързани сериозно с българския туризъм. Ще бъдат разработени някои хипотези за началото на летния туристически сезон, уточни Дончев. Той посочи, че темата е свързана с това как да се оказва подкрепа на бранша.

Според вицепремиера Красимир Каракачанов заседанието на коалиционния съвет е продължило повече от два часа и половина по теми, свързани с икономическото развитие на страната. Каракачанов каза, че от първия ден на пандемията се говори, че един ден тя ще свърши и не е без значение как ще се излезе от нея. 

Военният министър подчерта, че някои от предложенията на ВМРО и НФСБ са безспорни и са одобрени, като по други ще се работи още. Вицепремиерът Каракачанов поясни, че логиката е българските граждани да подкрепят родния туризъм - каквото е и предложението по отношение на ваучерите.

Народният представител Валери Симеонов каза от своя страна, че са договорени ваучери за туризма за конкретно предназначение в туристическите услуги. Симеонов уточни, че все още не може да се каже кога ще се предоставят ваучерите, но изрази надежда, че туристическият сезон ще се отвори от 1 юли. А ако нещата се развиват неблагоприятно, може да се говори за месец август. 

По думите на Валери Симеонов чрез ваучерите ще се подпомогне целият туристически бранш. Народният представител отбеляза, че такива ваучери ще има и за ученици. Томислав Дончев поясни обаче, че продължава да има спор по конкретните детайли относно ваучерите.

Симеонов каза, че ще се направи жест и съм нискобюджетния туризъм, като фокусът ще е към обекти, които са извън големите населени места.

Томислав Дончев: КПП-та падат на 6 май следобед

Надявам се предложението за отпадане на извънредното положение да отпадне след 13 май и да бъде прието от Народното събрание. Това стан...

Чадъри, шезлонги и масички ще бъдат безплатни за целия летен сезон, уточни Валери Симеонов. По отношение на масите на откритите заведения, разстоянието ще бъде около метър и половина, подчерта Симеонов.

Стана ясно, че правото на строителство ще бъде удължено по морските курорти до 15 юни. Валери Симеонов уточни, че продължават дейностите по стратегически за държавата обекти.

От своя страна земеделският министър Десислава Танева каза, че към момента секторът се справя успешно с кризата.

Дончев поясни, че ако има нужда, коалиционната програма може и да се актуализира. Той подчерта, че в момента се говори за възстановяване, а не за развитие.

Темата продължава и в нашия блог.

Каракачанов пита: Какво правим - намираме работа на хората или ще бягат навън?

Мерките са приемливи, но винаги има нюанси. Сега най-важното е какво правим след COVID-19 – ще ангажираме ли загубилите работата ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

БНТ "забрави" да излъчи пълното интервю със служебния премиер, липсва ключова част за Даниел Митов

Димитър Главчев: Нямам намерение да предлагам друг външен министър

Мартин Димитров, ПП-ДБ: Има спешна нужда от предоговаряне по казуса "Боташ"

Росен Карадимов: До месец и половина ще изработим новата стратегия на ББР

Бойко Пенков се завръща в МЗ, премиерът назначи шестима заместник-министри

Асен Василев: Сделката "Боташ" е изключително неизгодна, плащаме по 1 млн. на ден

Ивайло Мирчев: Договорът с „Боташ“ е една от най-лошите сделки в историята на България

Младите приемат членството ни в ЕС за даденост: Оценка на Европарламента в България

Митов изпрати официално писмо до премиера, за да се откаже от външно министерство

Още уволнения на зам.-министри в кабинета Главчев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика