Цветомир Найденов с интересно обяснение защо години наред е работил с Божков без да ходи в прокуратурата

9131
Цветомир Найденов с интересно обяснение защо години наред е работил с Божков без да ходи в прокуратурата
Снимка: БГНЕС

Не. Така Цветомир Найденов отговори на въпрос дали е знаел за познанство, помощ и контакт от страна на финансовия министър Владислав Горанов с Васил Божков, както Божков заяви в края на миналата седмица.

"Той по принцип Васил вярна дума не казва, може да лъже и сега", бяха точните думи на Найденов пред Нова телевизия, който добави, че не го интересувало и Божков не му казвал. Попитан дали всичко казано от Васил Божков на 8 май е лъжа, собственикът на Efbet посочи, че било лъжа, че Горанов знаел за данъците от хазартния бизнес на Божков и имал нещо общо със законодателството по тази материя. По думите на Найденов, това не било работа на финансовия министър да го знае – било работа само на Държавната комисия по хазарта. А на въпрос как той разбрал колко данъци следвало да плаща Божков, а политиците не разбрали, отговорът беше, че станало така заради заплахата за убийство и че "никой не може да предположи такава наглост".

Илиян Василев: Последното нещо, което се търси в ситуацията с Божков, са интересите на държавата

Интересите на държавата са последното нещо, което се търси в ситуацията с Васил Божков. Това каза за „Фокус“ анализаторът И...

Когато ни заплаши с убийство, решихме да казваме истината и от юни до декември 2019 година да събираме доказателства и да ги извадим пред обществото. Васил Божков по принцип ходи с 2 телефона, единият му е записвачка – той записва разговорите с всеки, продължи Найденов. Попитан какво е било положението години наред преди това и как са работили - не е ли знаел Найденов с кого работи, отговорът беше, че Божков бил умел лъжец и например гръцкият милиардер Сократис Кокалис едва сега разбрал "с какъв бандит" бил съдружник.

На въпрос дали се е чувствал притиснат да прави бизнес с Васил Божков години наред и не е ли знаел с кого си партнира – той и неговото семейство, Цветомир Найденов отвърна, че Божков го "изрекетирал" през 2016 година. Откога точно имат Найденови съдружие с Божков – припомнете си ТУК! А попитан защо през 2016 година не подал сигнал в прокуратурата, когато се случил въпросният рекет, Найденов отвърна, че не вярвал нещо да бъде направено. Сега обаче ножът бил опрян до кокала, защото Божков заплашил с убийство. "За него да поръча човек е все едно с вас да си поръчаме пица за вкъщи", каза Найденов, който уточни, че събрал доказателства и ги дал на прокуратурата. И почна с имена на поръчани – Манол Велев, Йордан Динев, футболни съдии – Христо Ристосков например, като добави името на Слави Ангелов, с уточнение, че не смята, че Божков направил поръчката, но отговарял на описанието на поръчителя, дадено от главния прокурор.

"Да прати малко фурми. Нищо не чакам от него, разделили сме си бизнеса, който сме имали заедно. Върнали сме си лицензите за 9 игрални зали, защото не искаме да имаме нищо общо с криминален престъпник", заяви Найденов. По думите му, допирната точка в бизнеса с Васил Божков е "Еврофутбол" и малка част от игралните зали.

"Неговият бизнес е рекет и търговия с влияние", настоя Найденов. И не се съгласи, че някой е допуснал Божков да се издигне толкова, а че Божков се възползвал от "слабостите на системата".

ЛиЛана му беше любовница на Божков от 10 години сигурно, имаше си специален ден за посещение в "Нове Холдинг", имаше една "открадната" BMW X6, продължи Найденов. "Всички умират от страх от Черепа – и преди, и сега", настоя собственикът на Efbet.

Съобщение от имейл с име "Васил Божков": Борисов излъга, че не ГЕРБ е приела поправките в Закона за хазарта

Обяснение за развитието на Закона за хазарта пристигна на редакционната поща на Actualno.com - от електронна поща с име Vasil Bozhkov в...

Законът за хазарта

Познавам се с Васил Божков от 2006 г. Това заяви в ефира на bTV бившият заместник-министър на финансите и бивш депутат Георги Кадиев.

По думите му, е нормално, когато крупни данъкоплатци се срещат с политици, както се е случило с посещението на Божков в неговия кабинет през 2006 г. Кадиев обясни, че тогава Божков е поискал да се върне по-ниската ставка на хазарта. Георги Кадиев каза в предаването "Тази сутрин", че тогава е нямало как ставката да се свали и е направил предложение към Божков да отиде и да разговаря с Министерския съвет. Кадиев уточни, че шест месеца се е чакало какво решение ще вземе правителството по темата.

По думите на бившия заместник-финансов министър, натиск по онова време срещу него не е имало. Той обаче си е подал оставката по-късно, защото не е получил подкрепата на държавата по отношение на предложението му. 

"При мен за пари въпрос не е ставало никога. Това е първата ми и последна среща с Васил Божков", поясни Кадиев и подчерта, че никога не е лобирал за интересите на Васил Божков и затова си е подал оставката.

Горанов за обвиненията на Божков: Ако ги докаже, ще понеса отговорност

На мнение съм, че и в момента Васил Бажков, ако иска, би могъл да заплати това, което не е платил навреме, защото милиарди са оборотите...

Винаги съм считал, че хазартът е дейност, която държавата трябва да облага повече от обикновения бизнес, подчерта Кадиев. Той е убеден, че за предложението на ГЕРБ за облагането на хазарта в момента са виновни представители на управляващите. Георги Кадиев счита, че Законът за хазарта е двусмислен. Според Кадиев, загубените 700 млн. лв. в бюджета са резултат от политически чадър. Кадиев върна времето назад и припомни, че когато е бил заместник-финансов министър, финансовият министър Пламен Орешарски е искал Васил Божков да плаща по-малко. Аз исках Божков да плаща повече и си сложих главата в торбата, каза още Георги Кадиев.

Още: "Васил Божков изкара стенограми срещу Бойко Борисов за Закона за хазарта"

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

ВИДЕО: Полицията установи вандала на гроба на патриарх Неофит, вижте поругаването

По заповед на Стоянов: ГДБОП с акция срещу корупция и контрабанда по границата

Корупцията е завладяла държавата: Мнението на над 80% от българите

Инцидент с тротинетка: Тийнейджър пострада в Бургас

Отново отложиха делото срещу бившия шеф на Агенция „Митници“ Петя Банкова

Вандали поругаха гроба на патриарх Неофит (СНИМКИ)

Самоуличава ли се Живко Коцев, че е бил част от престъпна група?: Говори Бойко Найденов

Рунд 2: Отново ще опитат да изслушат Сарафов, Гешев и Цацаров в комисията "Нотариуса"

Изслушват шефа на ДАНС и служебния финансов министър за акцията в митниците

Съдът гледа мерките на Петя Банкова и Стефан Димитров

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com