Жената до Боян Петров: Не искам да говоря за край, докато няма край

18660
Жената до Боян Петров: Не искам да говоря за край, докато няма край
Снимка: Facebook

"Днес е последният ден, в който се провежда спасителната акция от китайска страна. Ще проверят места, които сме набелязали на сателитната снимка, които не се виждат добре и са в сянка. Те всички са на ниското. Акцията ще е в този диапазон в страни от традиционния маршрут, така че ако има отклоняване от маршрута да могат да огледат тези места." Това каза жената на Боян Петров Радослава Ненова.

Кирил Петков, който е част от екипа на Петров, поясни изрично пред Нова телевизия, че днес (15 май) ще има претърсване между лагер 1 и базовия лагер, където има шанс човек да оцелее толкова време - вече половин месец. Петков призна, че най-вероятно обаче Боян е паднал в цепнатина - някъде между лагер 3 и върха.

Сестрата на Боян Петров: Не съм готова да го дам, той е нужен на всички

Боян Петров остава в неизвестност. Спасителите търсят следа по пътя надолу от осемхилядника Шиша Пангма в Хималаите. Семейството на Боя...

Снимка: експедиция Kalifa/Facebook

По думите ѝ Боян може да е хлътнал в скрита от снега цепнатина, което се случва много често. Има различни начини, които могат да те спасят от пропадане, но така или иначе не може да знаем какво се е случило, каза още тя. 

Според нея е доста абстрактно да се разсъждава за случилото се: "В планината може да се случи абсолютно всичко. Каквото и да се е случило преди дни, сега шансът е минимален. Не съм аз Господ да раздавам шансове на хората дали може да са живи или не. Аз съм се хванала за надеждата, не за факти. Мисля, че това беше една битка с планината, тя го искаше за себе си, аз за мен и не спирахме да се надиграваме. Ние сме много малки тук, за да може да спорим с нея, ако тя е решила."

Намериха екипировка на Боян Петров, него - не

Екипът на шерпите, който издирва българския алпинист Боян Петров, се връща в базовия лагер под Шиша Пангма. Спасителите са успели да о...

Радослава допълни, че не не смята, че Боян го е било страх: "Той там си беше щастлив и не мисля че е бил нещастен в някой момент."

"Не бях готова за това, че Китай и Непал са в по-особени отношения и трябва толкова много неща да се направят. Самите държави не знаеха как да реагират на молбата на трета държава", каза още Ненова в интервю за bTV.

Тя не отхвърли възможността Боян да е счупил крак или да е паднал, но уточни, че той има добър контрол над тялото си.

"Когато хората имат мечта, не трябва да бъдат спирани - дали това ще е планина, дали ще е ново лекарство... Не искам да говоря за край, докато няма край. Аз не се сърдя на планината, искам да отидем там, до базовия лагер, да усетя това място", каза още Радослава Ненова.

20 мисли на Боян Петров: "Никой не умира истински, душите ни се прераждат"

За съжаление надеждите, че Боян Петров е жив вече вяхнат. И макар вярата, че е възможно чудо, да не ни е напуснала, редно е да си припо...

Всеки ден ставам с мисълта, че той ще продължи да живее – че се е скатал в някаква цепнатина, дупчица и си мисли за нас така, както ние мислим за него, казва сестра му. Тя и майката на големия ни алпинист никога не го изпращат, когато тръгва за някой връх. А дядото на Боян сподели пред Нова телевизия, че Петров му се обадил преди да тръгне и възрастният човек му казал на изпроводняк: "Бавно ходиш, бързо стигаш". "Ако трябва, ще си остане завинаги в планините, но на нас ни се иска да си дойде", каза за финал сестрата на Петров.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Времето утре - 30 март 2024 г.

Признание от СЕМ: Не можем да контролираме рекламата на хазарт ефективно

Стоп на войната по пътищата: ЕС казва как може да се случи

Събарят незаконните сгради на Гайтански край яз. "Искър"

ЕРМ Запад обезопаси 508 електрически стълба и монтира 103 платформи за щъркели на територията на област Кюстендил

След случая "Върбакова": Какво можете да направите, за да се предпазите от кражба на имот?

АКФ: Съдия от кръга на Нотариуса е гледала дело на съпругата му (СНИМКИ)

Земетресение в Девин

Връщат светофарите с таймер

Колко ще ни излезе предстоящият предсрочен вот?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com