Кралев не можел да въздейства на БФС за своеволия срещу медии

1691
Кралев не можел да въздейства на БФС за своеволия срещу медии
Снимка: БГНЕС

Не мога да приема подобни действия, заяви спортният министър относно отнетата акредитация на bTV от Българския футболен съюз. Неприятно е, не мога да го коментирам. Доколко са нарушени правила на УЕФА или не са нарушени, не мога да кажа. Противно на мнението, министърът няма толкова голяма власт над федерацията. Аз не съм съгласен с този начин на действие, каза Красен Кралев.

Бил съм свидетел на много такива епизоотични действия от страна на клубове. Според мен не може да се подхожда по този начин, убеден е министърът.

Припомняме, че Actualno.com и Sportlive.bg изразиха подкрепа за колегите от bTV в официална позиция. Sportlive.bg няма да отразява никакви изказвания на ръководни кадри на БФС по повод на мача с Англия, а Actualno.com няма да отрази нищо от този мач.

Европейската седмица на спорта #BeActive достигна до близо 10 000 души

В продължение на една седмица в София се проведоха редица събития под мотото “Бъди активен, открий своя спорт, избери своя спорте...

Смъртта на Борис Станчов

Има досъдебно производство. Ясно е, че става дума за тежка криминална проява и крадене на чужда самоличност. Категорично тук е замесен и мениджърът. Това заяви в ефира на "Тази сутрин" по bTV Кралев относно случая с починалия наш боксьор след участие в галавечер в албанския град Шкодра.

Припомняме, че Борис Станчов излязъл на ринга под чужда самоличност. 21-годишният състезател взел участие в мача, като се представил с името на братовчед си - Исус Величков.

Според мен трябва да се установи дали е замесено и медицинско лице. Много е важна и експертизата за химическата субстанция на кръвта, каза още Кралев. Бил ли е здрав Борис преди мача, не е ли бил здрав? И кой е бил на преглед - Борис или Исус Величков, попита министърът. По-големият проблем е при мениджърът Венцислав Георгиев, който според мен категорично участва в тази измама, убеден е Красен Кралев. Той съобщи, че лицензът на този човек ще бъде отнет. Това е прецедент, единичен случай в България, посочи още министърът на спорта.

Заради починалия боксьор затягат режима за издаване на лицензи

„Възложил съм на професионалния боксов съюз да бъде извършена проверка, ще се промени режимът за лицензиране, ще стане по-строг, ...

Спортните успехи

Тази година е изключително интересна, защото е предолимпийска година. Наясно сме горе-долу в какво състояние се намираме. Имаме по-голям оптимизъм в предолимпийската година - преди игрите в Токио, направи анализ Кралев за очакваните отличия за спортистите ни.

Имаме си нашите основания да се чувстваме ощетени и в художествената гимнастика, и в бокса. Много тънък е моментът със субективния фактор. Нашата федерация направи всичко възможно по силите си и се надяваме да има по-обективно съдийство, изрази надежда министърът.

Той посочи, че България очаква квоти в четири спорта за Олимпиадата в Токио. Имам забележки към ръководенето на борбата, но въпреки това и там имаме резултати. Мисля, че до края на годината ще сме изчистили фиктивните клубове в страната, коментира още министър Кралев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОЩЕ СПОРТ:

Милица Мирчева атакува олимпийския норматив на маратона в Прага

Почина легендарен български треньор по борба

Спорт по телевизията днес - 25 април 2024 г.

Ивет Лалова се похвали: Роди ѝ се син

Страхотна! Белослава Кръстева се доближи на половин точка от европейския връх

Достойно! Равносметката за Нургюл Салимова след Турнира на претендентките

Четири медала спечелиха българските гимнастички от Световната купа в Баку (ВИДЕА)

Иво Балабанов изпревари кениец и спечели "5K BEROE" в Стара Загора

Мартин Проданов доближи националния си рекорд на 1500 метра

Страхотна Елвира Краснобаева взе сребро в многобоя на Световната купа в Баку

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Още спорт