Нинова разкри ще подкрепи ли Слави и призна, че ГЕРБ опитали да пробият БСП

9530
Нинова разкри ще подкрепи ли Слави и призна, че ГЕРБ опитали да пробият БСП
Снимка: БГНЕС

Ние ще дадем своите гласове за политики, ако Слави Трифонов направи кабинет. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ. Тя заяви, че БСП не се натрапва.

"Претърпяхме тежка загуба, но сме в ситуация на сила, без която не може. На ключов фактор в парламента, без чието решение и гласове и подкрепа не може да се състави правителство. Загубихме, но сме в ситуация да сме една от определящите сили какво ще се случи в България", каза Нинова.

Тя коментира обявеното от ГЕРБ и ДПС за евентуална подкрепа на кабинет на Слави Трифонов.

"Това, което изредихте изглежда малко безпринципно. Протестните партии се заявиха за битка с досегашния модел на управление. Няма никаква логика, ако правят правителство, да търсят подкрепа от досегашния модел.

Могат да се правят всякакви провокации, но ако сме принципни, би трябвало да се направи обединение на партии, които преди и сега са проявявали нетърпимост", посочи още Нинова.

ОПИТИ НА ГЕРБ ДА ПРОБИЕ БСП

Лидерът на БСП заяви, че преди и по време на кампанията партийни хора и всякакви говорители и анализатори са внушавали и продължават да внушават, че БСП и ГЕРБ са се договорили.

"Че аз и Борисов сме си стиснали ръцете, че ще правим коалиция. Тези неща не трябва да се забравят и аз питам къде са тези хора сега?

Поканете ги да кажат защо лъгаха. Аз знам защо, за да отнемат от алтернативността на БСП", допълни още Нинова. Тя подчерта, че коалиция с ГЕРБ е 100 % невъзможна.

Юрист с теория за противопоставянето между Нинова и Йончева - с привкус на принуда

"Случайно сега попаднах на едно интервю на Елена Йончева. По някакво предаване в кабеларка. Бях наистина изненадан. Нямам поглед къ...

Четири години се борим на два фронта - и срещу ГЕРБ, и срещу неговите проводници вътре в партията ни. Четири години не спират опитите за коалиция БСП-ГЕРБ, призна лидерът на левицата. Това няма да се случи, категорична е Нинова.

Еуфорията, че моделът Борисов е съборен е прибързана – този модел е само разклатен, допълни тя. Бързи предсрочни избори ще върнат Борисов на бял кон, предупреди тя.

 ЗАЩО НЕ ПОДАВА ОСТАВКА?

Нинова сподели, че в нощта на изборите първата й реакция е била да подаде оставка. "В нощта на изборите много хора ми се обадиха и ме посъветваха да не прибързвам, да премисля ситуацията", обясни тя.

Според нея оставката й в този момент би била унищожителна за партията. "Оставка на председател на БСП сега означава три месеца ние да правим процедура за пряк избор, а тези три месеца са изключително важни и ключови за България. Трябва да прецениш в политиката с кое ще навредиш повече", каза лидерката на БСП.

Нинова към социалистите: За съжаление претърпяхме загуба, нека това не ни отчайва

В обръщение до председателите на областните и общинските съвети и редовите членове председателят на БСП Корнелия Нинова благодари за по...

Според нея сега пред БСП стои задачата да намери отговор на въпроса защо, въпреки че четири години партията води тежка битка с ГЕРБ, хората са приели левицата като част от статуквото.

Искам да чуя мненията на структурите на партията, на ръководните места и на членовете. Бих искала да чуя какво им е мнението, къде сгрешихме. Това е целта на тези срещи, обясни Нинова относно срещите, които от левицата започват днес.

ЗА ОТНОШЕНИЯТА С РУМЕН РАДЕВ

След изборите се чух няколко пъти с президента, последно снощи, призна Нинова. Ние 4 години не се месим в неговите решения и това е принципно поведение, и това трябва да е така, категорична е Нинова.

Според нея, сега се губи ценно време. Нещата трябва да се успокоят и да се работи спокойно в тази ситуация. На въпрос дали Радев ще разчита на кадри на БСП, тя отговори, че досега не го е правил.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Томислав Дончев: Възможно е да разговаряме с ПП-ДБ отново след изборите

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика