Свидетел по "Суджукгейт": НАП-Варна е плод на кадруването на Живко Мартинов

5431
Свидетел по "Суджукгейт": НАП-Варна е плод на кадруването на Живко Мартинов
Снимка: БГНЕС

"Толкова лъжи на едно място не бях чувал. Готов съм да се подложа на детектор на лъжата и да се види кой лъже. Бях подложен на огромен натиск от страна на НАП-Варна - плод на кадруването на Живко Мартинов. Фирмите ми бяха разсипани от проверки и актове." Това каза Антон Проданов, който е свидетел по знаковото дело "Суджукгейт". 

Проданов твърди, че бившият депутат от ГЕРБ Живко Мартинов е поискал от него приготвянето на суджуци по специална рецепта, които били за премиера Бойко Борисов.

Виновникът за "Суджукгейт" напуска НС по собствено желание

„Народният представител Живко Мартинов напуска парламента по собствено желание”, съобщи пред журналисти в Добрич заместник-...

Самият Мартинов коментира думите на Проданов така: "Кой нормален човек ще изяде тонове суджук?" По думите му, той бил ловец и сам си правел суджуците при друг човек.

В ефира на bTV Мартинов каза, че иска да се извини на партия ГЕРБ и най-вече на премиера Бойко Борисов: "Самият аз бях учуден от това, което се случи с мен. Разследването продължава, има пет обвинения, като отпадна това за заплаха за убийство."

Мартинов твърди, че Проданов му дължи 120 хил. лв. от наеми.

"Продължавам да съм член на ГЕРБ. Преди два месеца почина баща ми, но стискам зъби и не съм плюл никого", каза още Мартинов.

Борисов: Загубите от "Цанков камък" равни на "Суджукгейт", но само във втория случай има обвинения

Милиардите загуби от „Цанков камък" били равни на "Суджукгейт", но при втория случай виновникът има 6 обвинения и септемери-октом...

Припомняме, че скандалът, добил популярност със звучното име Суджукгейт започна с едно наглед "обикновено" искане на депутатски имунитет. По-късно същия ден (21 юли) депутатът от ГЕРБ Живко Мартинов сам даде имунитета си, а причината за искането той да му бъде свален буквално взриви държавата.

Прокуратурата обяви, че Мартинов е искал 4 тона суджук, уж от името на премиера Бойко Борисов. Но проверката на прокуратурата показала, че нито един суджук не е стигнал до Борисов. За тези престъпления главният прокурор бил сигнализиран на 18 април 2017 г. от гражданин, който после лично потвърдил изложеното. Гражданинът бил бивш служител на МВР и като такъв са му били известни много факти и обстоятелства. Проверката е започнала на 19 април и е водена лично от прокурор от СГП. На 17 юли, независимо от действията на прокуратурата, и ДАНС подава сигнал до премиера за "вероятни злоупотреби от народен представител, който много активно е ползвал името на премиера Борисов". Този сигнал също е бил препратен на прокуратурата лично от Борисов.

"Цялата преписка е на фаза приключила проверка с наличие на данни за притеснения", добави Цацаров тогава. Според събраните доказателства и свидетелски показания от 2012 г. излиза, че обект на този натиск от страна на Живко Мартинов е бил само един търговец, на когото очевидно му е дошло до гуша. На четири пъти Мартинов е искал от търговеца да му бъде предоставен по 1 тон суджук, общо - 4 тона на обща стойност 45 хиляди лева, под претекст, че е включен в списък с лица, които трябва да подпомагат политическата дейност. Иначе ще понесе негативи. Мартинов неизменно твърдял, че суджукът е бил предназначен лично за премиера Борисов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Петков: Пеевски и Борисов не притежават тази държава (ВИДЕО)

ПП-ДБ, БСП, "Възраждане" и ИТН свалиха председателя на парламента (ВИДЕО)

Пеевски за обединението срещу Желязков: Видяхте неограничения кеш на коалицията на пудела (ВИДЕО)

Борисов: Честито на новата сглобка, ние се отървахме от ПП (ВИДЕО)

Проблем с кворума в парламента, ГЕРБ и ДПС опитват да спасят Росен Желязков

ИТН: ПП-ДБ провалиха кворума, спасявайки Росен Желязков (ВИДЕО)

Искрен Митев и "Възраждане" в пореден сблъсък: Стигна ли се до бой в парламента?

Не се очертава лесна и стабилна коалиция: Политолози за очакванията след изборите

Председателят на ЦИК се надява да няма пак "кодове" за машините

Росица Матева: ЦИК работи за честни избори 2 в 1

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com