А ако Путин реши да облизва ягоди вместо Захарова?

20462
А ако Путин реши да облизва ягоди вместо Захарова?
Снимка: личен профил/Facebook

Когато човек си има талант, той рано или късно се проявява. Да вземем например товарищ Захарова, говорителката на Кремъл. В станалото изключително популярно нейно видео тя се изявява като звезда от филми за възрастни. Обект на дипломатическия ѝ език са някакви ягоди, вероятно брани на дачата. Госпожата доста еротично ги пооблизва и похапва - цели три минути! При това - на фона на "Калинка моя"!

"Широка страна моя родная" сигурно би била по-подходяща, но да не изпадаме в дребнотемие.

Този дипломатически шедьовър вероятно е влязъл в световния видеообмен. Не се случва всеки ден говорител на една от великите сили да се изяви в подобна роля. Какви са посланията обаче? Защо Захарова прибегна до този неспецифичен жанр - лигавене на ягоди в ефир?

Ами защо - привличането на фенове е тежка работа. И неблагодарна. Особено ако трябва да привличаш фенове към Русия. Вероятно това е в основата на нейния творчески напън. Вижте ни какви сме готини, нищо че сме във война. Война и мир, мир и ягоди. Така де, животът си иска своето.

Наблюдатели заподозряха в изявата ѝ нещо като отговор на изгонването на 70-те служители на руското посолство от България. Това обаче е твърде несъразмерен отговор, ако изобщо е такъв. Нашето е проза, нейното - почти поезия.

Ако не знаете, в литературата националното и общочовешкото са основните съставки, вървят като две успоредни линии на коловоз, само дето понякога може да се пресичат. Но и в живия живот е така, дори в дипломацията. Националното в кадрите с ягодките е безконечното руско изобилие. Ягодите може да символизират всякакъв вид богатства - от газ до диаманти. А общочовешкото си е насладата - все ще намерим някоя минутка за отпускане, защото всички сме хора и кефът си е кеф.

Впрочем, трябва да сме благодарни на Маша. По-добре е тя да ближе ягодките. Защото, представете си какво би било, ако това правеше Путин. Снима се в специално видео и го дистрибутира през Телеграм до цялата световна прогресивна общност.

Мерси, надявам се да не ставам никога част точно от тази общност, която би гледала такова видео. Захарова ми е напълно достатъчна.

Абе Захарова, а къде е шампанското? Ние може да сме прости българи, ама сме чували как вие, елитът на Матушката, хапвате ягоди основно с шампанско. Но ако беше и пийнала, докато се снима, говорителката на Кремъл можеше да опорочи основния си замисъл - ние в Русия ягодите ги ядем, но алкохола само го миришем. Да, напълно трезва изглежда товарищ Маша, дума да няма. А това, което прави с устата си, е толкова новаторско за дипломацията, че старата руска школа вкупом се е оцъклила, вцепенила и вдървила.

Сега не знаем какво да очакваме от кремълската дипломация. Ако е приключила с ягодите, може да обърне малко внимание на скандала, който нейните хора забъркаха у нас. А ако е приключила и с шампанското, трябва да се извини на целия Европейски съюз, който нахока заради случката.

Но това е малко вероятно. Както вече уточнихме, в Русия ягодите нямат свършване. Шампанското - също. Молим се само във втората серия да не е товарищ Лавров. Няма да го понесем.

Автор: Стефан Стефанов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Гответе се! Иде новият Спасител, новият вожд и учител

Как сглобката да оцелее - план Б

От ротация към война: Какво предстои между ГЕРБ и ПП-ДБ?

Защо се разпадна кабинетът? Не ви трябва жокер - причината е ясна

Путин и атаката в "Крокус Сити Хол": Твърда ръка – мека китка

Извинете се, помолете се и ще имаме премиер. На бял кон!

Евроатлантизмът е в опасност! Само Феномен може да го спаси

4 мига от Бойко-Габриеловия преврат, наивния дилетант Киро и чорбаджи Пеевски

"Никога повече мазно кафе": Как сглобката може да се сборичка за общо въодушевление

Иде Промяната, ама друг път!

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com