Бойко Борисов и мъглата на истината

19335
Бойко Борисов и мъглата на истината
Снимка: БГНЕС

Както всеки поне малко поживял в България в последните 10 години добре знае, когато премиерът Бойко Борисов дава интервю, думите от устата му се леят на ангро. Ако човек слуша и не е запознат, като нищо ще си помисли, че Раят на Земята се е възцарил точно в България. Просто въздходът е нечуван – не защото говорим за възход, а за наистина нечувани неща. Като например откровенията от вчера:

1. Най-високият в историята на България БВП. Така си е – сега да погледнем как я караме с бедността. Най-скорошният пример – първи по енергийна бедност в ЕС! Ако махнем и думичката „енергийна“ и сложим „риск от бедност“, къде ли ще сме, г-н Борисов? Я, последната напълно завършена статистика на Евростат (за 2017 година) казва пак първи в ЕС. Браво, безспорен успех!

Да погледнем и как сме всъщност в БВП спрямо другите в ЕС. Ето табличката на НСИ – ние сме в четири цифри, другите са в по пет ... Е, утеха е, че през миналата година Черна гора и Сърбия са след нас, обаче те пък още не са в ЕС – нищо чудно и преди да влязат да ни минат!

2. Христо Иванов като бил правосъден министър, всички, включително Борисов, работели за демокрацията в съдебната система и избора на главен прокурор да е такъв - демократичен. Сериозно? А защо тогава Иванов си подаде оставката от парламентарната трибуна? И защо веднага след това, не години по-късно, директно каза, че няма воля за борба с корупцията? Знаем, знаем – за да навреди на нашето Слънце!

3. Пламен Георгиев много работа е свършил за държавата, но "не мога да търпя да ми се задава този въпрос" - за терасата му. Затова – консул във Валенсия, а не уволнение, защото много заплахи имало към Георгиев. Като е във Валенсия, няма да го заплашват и търсят тия, "престъпниците", така си е!

4. Медицинските сестри вземат много добри заплати – тогава защо протестират? Ах, да, защото "някой все иска нещо". Точно така, г-н Борисов – искаме да спрете да ни баламосвате! Знам, че няма – ако спрете, какво ще ви остане тогава?

Автор: Ивайло Ачев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Гответе се! Иде новият Спасител, новият вожд и учител

Как сглобката да оцелее - план Б

От ротация към война: Какво предстои между ГЕРБ и ПП-ДБ?

Защо се разпадна кабинетът? Не ви трябва жокер - причината е ясна

Путин и атаката в "Крокус Сити Хол": Твърда ръка – мека китка

Извинете се, помолете се и ще имаме премиер. На бял кон!

Евроатлантизмът е в опасност! Само Феномен може да го спаси

4 мига от Бойко-Габриеловия преврат, наивния дилетант Киро и чорбаджи Пеевски

"Никога повече мазно кафе": Как сглобката може да се сборичка за общо въодушевление

Иде Промяната, ама друг път!

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com