Борисов успя – убеди ЕС да се откаже от България

21401
Борисов успя – убеди ЕС да се откаже от България
Снимка: eu2018bg.bg

Европейската комисия реши да прекрати засега наблюдението как се справя България по отношение на организираната престъпност, независимостта на съдебната власт и законодателната рамка за правосъдието. Това се оказа и най-положителният мониторингов доклад за България.

Коментар на редактора

Чувал бях, че от мастурбиране можеш да ослепееш, но със сигурност знам, че ако пиеш метилов алкохол, зрението изчезва. Предвид ишиаса на Жан-Клод Юнкер явно процесът е завършен!

Ако някой в Брюксел си мисли, че България се е справила с организираната престъпност, значи е абсолютен малоумник! Защото, поне досега, докладите стъпваха на наблюдение на списък от конкретни дела и не просто отчитане на предприетите мерки, но и анализ на тяхните резултати. А щом си говорим за анализ на резултати, нека поанализираме. Кое явно мафиотско убийство беше разкрито? Това на разстреляния Петър Христов, собственик на "Айрян Балкан" и пръв приятел на Цветан Цветанов по "политическа организация" във Велико Търново ли? А може би по делото КТБ осъдихме някого и го вкарахме в затвора? Проверихме и как Ахмед Доган си купи ТЕЦ "Варна" за цената на един по-скъп костюм? Хванахме някой извън бушона Петър Харалампиев за търговията с българско гражданство?

Егоизмът – цветето, което поливахме, за да убива нас и децата ни

Тази седмица, всъщност за поредна седмица, България беше „потресена” от поредното жестоко убийство. За капак беше и двойно ...

А независимостта на съдебната система в какво се изразява – че главният прокурор хич и не си прави труда да отиде в парламента и да каже как вървят нещата по знакови дела? Нали още преди година и половина беше решено това – на всеки 3 месеца да е там и да се отчита. Нещо да сте чули по-значимо от уж на хартия проведените 6 изслушвания?

Уникално заключение има за борбата с корупцията по високите етажи на властта – на Юнкероподобните още не им е толкова наглостта, че да спрат да я наблюдават дори временно. Ето го: "Ефектът от измененията на НПК що се отнася до бързината на съдебните производства се изразява в по-голям брой върнати дела в началната фаза на производството. Може би това е естествено по време на преходен период и отчасти отразява предпазливия подход на съдиите с оглед на новите правила". Значи връщаме още повече правосъдието, бавим и не произнасяме още повече присъди, но иначе напредваме!

Колкото и да е тъжно, вече е факт – Брюксел няма да ни помогне. Изключително глупаво е да очакваш, че друг ще ти помогне, ако не си помогнеш първо сам. А мнозина българи точно това очакваха и очакват от ЕС – да помогне решително да си оправим бакиите. Е, няма. Трябва да признаем, че геополитическият вятър много бързо издуха тези надежди – дойде Жан-Клод Юнкер, пръв другар на банкет, но не и за истинска справедливост апологет, вечната война между САЩ и Русия се изостри, появиха се много по-належащи за Брюксел проблеми като Brexit, Полша, Унгария и дори Румъния, а ние останахме пак отзад. Каква ирония – дори в най-важните, структурните проблеми сме вече на опашката. Отлично успяваме да се снишим, така че да сме проблем, но не толкова голям, че да се захванат с нас моментално и решително.

По отношение на хвалебствията от ГЕРБ за доклада – като сме толкова добре, защо не сме в Шенген? Защото просто няма как да стане с банкет за Юнкер. Самозаблудата няма да помогне – историята го е доказала!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Иде Промяната, ама друг път!

Синодът има уникален шанс да спечели доверието ни

Автогол! Костадинов даде начален тласък на следващата проруска партия

Тихата смърт на гражданското общество. И неговия отвъден живот

Ако случаят с Нотариуса бъде заметен, това е краят на всички илюзии

Червени линии и "общности": Как да ротираме и шикалкавим успешно

Преговорите за кабинет: Канят ме, мамо, на тежка сватба

След НЕкоалицията ще видим ли и НЕротация?

Странното облекчение при срива на Фейсбук

Интересувам се дълбоко от ротацията и не мога да мигна, докато не стане факт

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com