Борш(ош) по рецепта на Борисов

18679
Борш(ош) по рецепта на Борисов
Снимка: БГНЕС

Само за два дни НДК и управлението му се превърнаха във водеща новина в България. Първо, изпълнителният директор на Двореца на културата Мирослав Боршош беше освободен от поста си от Лиляна Павлова, министър с ресор европредседателството на България. Причината – Павлова се съмнява, че Боршош управлява добре НДК. Боршош отвърна моментално, като обяви, че нямало да подписва обществени поръчки заради натиск. И много скоро след това премиерът Бойко Борисов върна Боршош на поста му, като се разпореди и НДК да мине под шапката на Министерството на културата, а Павлова благодари на Борисов, че я е отървал от бремето да се грижи за НДК, респективно за Боршош.

Коментар на редактора

Председателят на Съвета на директорите на НДК публикува доказателства за натиск (СНИМКИ)

Мирослав Боршош излъга хладнокръвно, че му е оказван натиск. Това твърди в своя публикация във Facebook Борислав Велков, председател на...

Сложната еквилибристика подсказва само мърсни игри, които не станаха публично достояние в пълния си блясък. Защото няма как да има двама невинни по скандала – или Павлова е опитала да разчисти пътя за неин човек, или е опитала правилно да махне Боршош, но той е получил протекцията на Борисов.

Крайно интересна е реакцията относно случващото се от страна на председателя на Съвета на директорите на НДК Борислав Велков, който беше посочен от Лиляна Павлова за заместник на Боршош и който е син на депутата от БСП Славчо Велков. В пост в личния си профил във Facebook Велков заяви в прав текст, че Боршош лъже, че му е оказван натиск. "Вчера меринджеят Ви излъга хладнокръвно. Излъга всички по веригата. Всъщност последните два месеца бяха тези, през които процесите се ускориха във всяко едно отношение. Никога и никой не го е принуждавал да подписва каквото и да било под натиск. Имал е цялото време и власт от октомври 2016 г. до днес, за да подпише, каквото прецени. Защо не го е подписал? Да спазваш срокове, които фатално си изпуснал месеци преди това, не е натиск. Това се нарича липса на професионална КУЛТУРА. Последните два месеца било хаос! Последните два месеца всъщност се опитваме да подредим хаоса от последните три години. Натиснахме педала на макс, като същевременно удържаме положението, за да не подпише меринджеят някоя простотия от глупост, която всички, даже и него да вкара в беля, накъдето всъщност устремено се е запътил! Има бол негативни оценки на кой ли не за част от дейностите, също и безкрайни медийни съмнения около разходването на средствата. Казвам го аз, който съм присъствал на всяко едно заседание, и много добре знам какво сме си казали там."

Велков публикува и снимки от чат разговор с Иван Беров, като Беров подробно обяснява как са давани указания в негово отсъствие за класиране по обществена поръчка. Подобно нещо най-малкото следва да бъде проверено от прокуратурата.

Предвид тази ситуация, решението на Бойко Борисов да остави Боршош на поста му навява мисълта за само едно – танто за танто, кукуригу за кукуригу. А за Лиляна Павлова - да кажем само, че явно краката ѝ се подкосяват пред управленския чар на премиера.

Kомарницки: Баце дал НДК на Боршош, на Павлова дал петох*йник

"Баце дал НДК на Боршош, пък на Лиляна Павлова дал петох*йник. Ок, тия се карат кой да усвои някакви кинти, ама нас какво ни интересув...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Иде Промяната, ама друг път!

Синодът има уникален шанс да спечели доверието ни

Автогол! Костадинов даде начален тласък на следващата проруска партия

Тихата смърт на гражданското общество. И неговия отвъден живот

Ако случаят с Нотариуса бъде заметен, това е краят на всички илюзии

Червени линии и "общности": Как да ротираме и шикалкавим успешно

Преговорите за кабинет: Канят ме, мамо, на тежка сватба

След НЕкоалицията ще видим ли и НЕротация?

Странното облекчение при срива на Фейсбук

Интересувам се дълбоко от ротацията и не мога да мигна, докато не стане факт

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com