X
 
 

Ботуш, стъпил върху човешко лице - завинаги

9205 11
photo of Ботуш, стъпил върху човешко лице - завинаги
Снимка: колаж на Actualno.com
Вече прогнозирахме веселото бъдеще на всеки политически и граждански протест - той ще се развива между протестиращи и контрапротестиращи. Така ще е за Гешев, така ще е за Лозан Панов, така ще е за Пеевски, Борисов, НАП и други вълшебници.

Когато Гешев се изцепи, че идеята за разделението на властите била на "десни екстремисти" (тоест, Монтескьо, Джон Лок и общо взето задължителна част от лекциите за първокурсници в юридическия факултет), той налучка още нещо - че медиите, като четвърта власт, също не го ебават това разделение. Забележете, че контрапротестите пред ВСС се организират от медия - от трибуквените. Това е вече супер ново, нямаме го досега. Навремето ТВ7 например, когато трябваше да разреждат напрежението, просто отразяваха протестите манипулативно. Тоест има 30 000 дето протестират и има 100, които контрапротестират, показваш вторите, не показваш първите, всичко точно. Но да отиде главен редактор и неговите журналисти, да организират сами контрапротест, изглежда тотален връх. Гениално е - сам като медия да направиш контрапротест и сам да си го отразиш. Вземаш всичко в своите ръце, няма да тичаш като глупак след събитията и да докладваш за тях. Ти си събитието, в тебе лозунга, в тебе камерата, в тебе сайта. Не бъди отразител. Бъди прожектор.  

Но така трябва. Всичко в едно. Едно правителство, една прокуратура, в едно с медиите - всичко преплетено, със замазани контури, с циркулиращи есемеси и телефонни обаждания помежду им, с общи наказателни акции, с общ дефанзивен фронт. Отгоре тръгва команда, командата се разлива в общия отходен канал и всеки допринася с каквото може - властта да го измисли, прокуратурата да го арестува, медиите да го разкажат. Или пък: прокуратурата да го измисли, медиите да го арестуват, властта да го разкаже. Или: властта да го прокуратура, медиите да го властта, прокуратурата да го медиите. Ей го, всякак става, все добро прави. 

Затова предлагам всички да се включим в този общ проект. Да приемем разделението на властите за недъг и ясно и отговорно да кажем: давайте заедно. Нека има министерство на медиите и да се преместим там, тъкмо на държавна пара така или иначе се живее по-лесно. И без това работата е вече изпробвана в ония 45 години, не е да няма опит, не е да няма живи наследници, които да предадат уменията си. Навремето Оруел беше написал: "Представете си ботуш, стъпил върху човешко лице - завинаги".

Грешната дума тук е - "представете си". За тия неща все по-малко въображение, все повече просто наблюдение. 

Автор: Райко Байчев 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 6 потребители
 • Анонимен 7 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
  Велико народно събрание и смяна на съдебната власт! Държавата се рекомунизира! Деца, бягайте надалеч!
 • Анонимен 6 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Тоя не е прост... Тоя е Уникално прост!От тия, уникално простите неекстремисти....
 • Анонимен 5 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  То верно, че в нашата държава положението е зле, ама чак пък толкова...Все да риеш и да търсиш под вола теле само и само да очерниш някого. Не ми се вижда нормално и най-малкото е несериозно и в един момент спираш да слушаш.
 • български избирател-ние помним и други коалицийки!!!! 4 български избирател-ние помним и други коалицийки!!!! преди 3 седмици Профил на трол?
  Това просто не е народен протест. Една компания богаташи, се скарала с друга компания, също богаташи. И? Кои са тия 3 000? Коалиция от недоволни изпаднали тъмно сини от властта,джендъри,анархокомунисти, случайно присъединили се, и очакващи безплатна бира на Орлов мост? Понеже нямат пари за кино, нито за море?
 • малко да Ви открехна.с ФАКТИ... 3 малко да Ви открехна.с ФАКТИ... преди 3 седмици Профил на трол?
  Цялата идея на разделянето на колегии на Висшия съдебен съвет - прокурорска и съдийска - беше свързана с мантрата „съдии да избират съдии и прокурори да избират прокурори“. Ето сега, когато прокуратурата се консолидира около свой колега, предлага го…други фактори, съдии, адвокатура и така нататък, започват да им се бъркат, да им дават оценки и така нататък.
 • татко Махно 2 татко Махно преди 3 седмици Профил на трол?
  И сега си представете/според статията на Райко Балалайко/ тези улични - градски ЛУМПЕНИ да узорпират властта,те да излъчват Президент,министър председател и главен прокурор...БАААхььь мама му...ИДИЛИЯ....
 • Анонимен 2.1 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Лайнарко, оргазъм ли получаваш когато си повтаряш тъпите коментари или го правиш само за 5 рубли?
  : 2 !
 • Забелязвате ли...че: 2.2 Забелязвате ли...че: преди 3 седмици Профил на трол?
  Лумпените на "демокрацията" се опитват да ни пробутат нови лица в стари одежди и тук таме по двама трима дръти окуцели невчесани муцуни....
  : 7 !
 • Забелязвате ли...че: 2.3 Забелязвате ли...че: преди 3 седмици Профил на трол?
  Лумпените на "демокрацията" се опитват да ни пробутат нови лица в стари одежди и тук таме по двама трима дръти окуцели невчесани муцуни....
  : 6 !
 • Що е то оргазъм и има ли той място в дупето на един ДЖЕНДЪР от сорта на 2.1 2.4 Що е то оргазъм и има ли той място в дупето на един ДЖЕНДЪР от сорта на 2.1 преди 3 седмици Профил на трол?
  Повтарям ги за ДЕБИЛИ като теб за да вденат за какво иде реч.
  : 7 !
 • татко Махно 1 татко Махно преди 3 седмици Профил на трол?
  И сега си представете/според статията на Райко Балалайко/ тези улични - градски ЛУМПЕНИ да узорпират властта,те да излъчват Президент,министър председател и главен прокурор...БАААхььь мама му...ИДИЛИЯ....