БСП за водата – като телефонните измамници

8686
БСП за водата – като телефонните измамници
Снимка: Actualno.com/Румен Скрински

Мащабен протест събра стотици хора, предимно на преклонна възраст, пред централата на КЕВР. Поводът – поскъпването на водата от началото на следващата година, а причината – усилената подготовка на БСП да опита да свали от власт Бойко Борисов.

Коментар на редактора

В НС БСП не протестира срещу по-скъпата вода, а защото ГЕРБ не обяснили защо това се налага

Никой от властта не е сметнал за нужно нито до момента, нито отсега нататък, да обясни на българските граждани защо се налага увеличава...

Едно от нещата, които никога няма да простя на продажните ни партии и особено на БСП е постоянното експлоатиране на хора, които не разбират. Това е съизмеримо с феномена "телефонни измами" - и е още по-гнусно, защото ограбва хората както финансово, така и духовно, чрез емоционален шантаж.

Вчера, 15 декември, в рамките на само няколко минути, червената партия изказа две доста, ама доста различни тези за поскъпването на водата. Първата, на улицата – КЕВР увеличиха цената на водата, но не отчитат, че доходите на хората не стигат. Втората, в парламента – ГЕРБ не обясниха защо се налага поскъпване на водата.

Усещате ли разликата? Да поясня все пак – в първия случай се твърди, че не трябва да има поскъпване на водата. Във втория поскъпването не е тема, тема е какво не казали ГЕРБ.

ГЕРБ изобщо не са пример за добро управление – многократно съм критикувал решенията на Бойко Борисов (защото ГЕРБ Е Борисов), но шизофренията на БСП в случая е явна. Използвайки чисто емоционален шантаж, те се мъчат да натрупат политически дивидент – за да се домогнат до властта. А какво правят там вече има достатъчно доказателства в историята.

Протестът пред КЕВР на БСП: Със закани, че Борисов ще се удави в цената на водата

Докога, г-жо Фандъкова, ще пиеш кръв? Искам сметка от Ментата Стоянова, д-р "Хороис кауза", питам г-жата от Кърджали, която е председат...

На протеста изрично попитахме Корнелия Нинова КОЙ гласува Закона за регулиране на водоснабдителните и канализационните услуги, който указва буква по буква на КЕВР как да действа по отношение на цената на водата? Отговор нямаше. Но Нинова с патос надъхваше възрастните хора около нея как КЕВР не се съобразява с доходите на хората. На КЕВР ли е работа да гледа за доходите на хората? Не. На кого е работа да мисли и действа за условия за подобрението на стандарта ни на живот? На тези в парламента. БСП от колко години поред са в парламента? Откакто съществуват. Какво успяха да направят за доходите през това време, в което достатъчно често бяха управляващи? Два примера – Жан Виденов и Пламен Орешарски, и стига толкова.

Умният човек, казват, два пъти не се спъва в един и същ камък. В България, меко казано, е спорно колко сме умни, щом Борисов за трети път е на власт, но със сигурност знаем какво правят БСП на власт. Крайно време е обаче и да разберем изцяло поговорката за камъка и да престанем да избираме да се спънем в по-малък камък – пак ще паднем и пак ще боли!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Радев да управлява чрез хора на Борисов - каква ирония!

Гответе се! Иде новият Спасител, новият вожд и учител

Как сглобката да оцелее - план Б

От ротация към война: Какво предстои между ГЕРБ и ПП-ДБ?

Защо се разпадна кабинетът? Не ви трябва жокер - причината е ясна

Путин и атаката в "Крокус Сити Хол": Твърда ръка – мека китка

Извинете се, помолете се и ще имаме премиер. На бял кон!

Евроатлантизмът е в опасност! Само Феномен може да го спаси

4 мига от Бойко-Габриеловия преврат, наивния дилетант Киро и чорбаджи Пеевски

"Никога повече мазно кафе": Как сглобката може да се сборичка за общо въодушевление

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com