ЕС е виновен за урана във водата ни!

9107
ЕС е виновен за урана във водата ни!
Снимка: Pixabay

Завишено количество уран в питейната вода на Хасково, Първомай и Велинград. Това е една от горещите теми в последните две седмици в България - направо светещи ярко.

Коментар на редактора

Прокуратурата се самосезира за урана във водата на Велинград

Днес Районна прокуратура - Велинград се самосезира по публикации в медиите за наличието на уран в питейната вода в района на община Вел...

Още при случая в Хасково, здравният министър д-р Илко Семерджиев коментира как нормата била превишена заради това, че през 2015 година сме приели европейско законодателство, с което границата става по-стриктна. В събота сутринта (22 април) шефът на ВиК-Велинград Йордан Нанов поде същата песничка – всичко си било наред спрямо старата норма, а някакви хотелиери, събрани от Нова телевизия, влязоха в тон и обясниха как рибата и раците в Клептуза си били живи и здрави, значи нямало проблем – ЕС само ни принуждавало да сме по-стриктни. Разбира се, дойде и Негово премиерско Слънце да каже, че не е баш ЕС - Световната банка била. Но ако ТОЙ направи трето правителство, всичко с урана ще бъде оправено - ще го накара да стигне до пълен разпад без да минава през никакъв полуразпад!

Ето това е разковничето защо е пропаднала държавата ни. Когато говорим за здраве, колкото сме по-стриктни, толкова по-добре. Но нашенската останала в комунизма администрация си действа както преди 1989 година – хрупайте марули на първомайската манифестация, няма никакви проблеми. Но въпросът с урана е дългосрочен – много дългосрочен. Защото всъщност с половин уста разни отговорни лица признават, че спрямо по-стриктната норма си пием вода с повечко уран, а той се натрупва в организма – и никой не може да каже как се е отразявало това, защото никой отговорен орган не е казвал дали има някакви повишения на онкозаболявания спрямо средноевропейски нива, никой не е водил такива статистики – тепърва в Хасково ще се прави такава. И още по-важно – никой отговорен държавен орган не коментира колко добре запечатани са десетките уранови мини в България.

Много ни пречи този ЕС, ей. Само искат от нас да се държим като цивилизовани хора. Ние обаче не обичаме, не ни е комфортно - искаме да сме УРАНгутани! По-добре да си караме през просото – животът нали е кратък и без това. Пък и като помрънкаме, попсуваме и си спомним, че всъщност сме минимум вторите най-умни на тази планета след евреите, но те всъщност са българи, защото някъде в нета го пише със сигурност, а трябва да се вярва на всичко написано в мрежата, и ни олеква – вече гледаме с превъзходство. Я сега да му пийнем – за всеки случай не точно чаша чешмяна вода!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Ситуацията е "подръж малко тая контрабанда, избори идат"

За всички има място под Феномена. В скута му - тоже

Завръщането на Борисов и Пеевски, в сглобка N2

Режим "ротация": Държавата-пумпал, завинаги въртяна без промяна

"Перфектният полицай" и неговите неприятели: войната между ГЕРБ-ДПС и ПП-ДБ ескалира

Разглобка: "Турски поток" пресъхва за пред хората

Като денонощен клекшоп: Инфинити парламент и така до края на света

Дзен или изкуството да изслушваш главни прокурори

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com