Ето КОЙ трябва да плати за ужилените в "Олимпик"

19119
Ето КОЙ трябва да плати за ужилените в "Олимпик"
Снимка: БГНЕС

Протест заради фалита на застрахователна компания „Олимпик“ довечера (17 август) на жълтите павета се организира в социалните мрежи. Това обяви Нова телевизия тази сутрин.

Коментар на редактора

Кога се подава оставка?

В такава кризисна ситуация за съжаление съм нужна тук. Когато дойде време за оставки, ще разберат всички – това е политическо реш...

Разбира се, по стара традиция не беше казано нито кои са тези социални мрежи (най-вероятно е Facebook), нито как е озаглавено събитието. Организацията не изглежда да е много масова, макар че 200-250 000 души изгоряха с около 600 – 800 лева на човек, тъй като ще трябва да си направят и нова застраховка - задължително. И точно това е тъжното – че няма никакъв намек недоволството да се превърне в енергия, която да катализира нещо.

А в случая е много и пределно ясно КОЙ е виновен за този обир. Според официалното съобщение на Гаранционния фонд на България: "Съгласно Кодекса за застраховането Българският гаранционен фонд не покрива (не гарантира) дейността на застрахователи от други държави от ЕС, които извършват дейност в България при правото на установяване". Да, но според Договора за създаване на ЕС под "право на установяване" се разбира “правото на предприемане на дейност от самонаето лице, както и създаването на предприятия (дружества или фирми) в друга държава-членка при условията, предвидени от нейните закони за собствените ѝ граждани и предприятия" (чл. 49 във връзка с чл. 54).

И така – на първо място са виновни депутатите. След като са виновни те и не са написали закон така, че да защити данъкоплатците, сега те трябва да платят. За да няма недоразбрали – визирам всички, които са били депутати в периода 2007 – 2018 година. 2007 година, защото от тогава сме в ЕС т.е. за 11 години народните представители нищо не са направили. 800 лева по 250 000 души прави 200 000 000 лева. Сумата е приблизителна, защото трябва да стане ясно колко точно са пострадалите – до последния човек! След това прибавяме и още неизвестно количество милиони по договорите на болниците, които са сключили застраховка "Професионална отговорност" в "Олимпик" - като започнем с "Пирогов". Прибавяме, че нали се сещате - за новите застраховки някой ще трябва да плати и пак няма да са Бойко, Делян, Валери, Волен, Цецо, Корнелия, Веселин и останалите!

Да не забравяме и, че крайният собственик на "Олимпик" е Диего Гонзалес Алонсо, през люксембургската фирма Hispakol. През 2015 г. испанската КФН издава забрана на неговия инвестиционен фонд JD Business Capital да развива дейност – определя го за финансова пирамида. Българската КФН, разбира се, тези неща едва ли ги е виждала и чувала, но пък председателят ѝ Карина Караинванова взема по 13 146 лева месечно и щом не ѝ стигат да си излекува диоптрите и да си купи слухово апаратче, следва да бъде присъединена към ответниците – тези, които ще плащат и възстановяват!

Баба и дядо мислят за Търговския регистър

Има-няма вече пет-шест дни не работи Търговският ни регистър. Или както казаха днес (15 август) в сутрешния блок на Нова телевизия "еди...

Събраното дотук го разделяме пропорционално на броя на всички, които са били депутати за 11 години, прибавяме към депутатите и министрите, защото в България изпълнителната власт (АЗ давам пари) контролира законодателната, слагаме и плюс на Караиванова, да не се изсулва и готово! Не е толкова невероятно много, че да не стане – все пак само Пеевски е декларирал 37 000 000 лева дивидент от тютюн за миналата година!

Жалкото обаче е, че няма КОЙ да принуди милите ни депутати да влязат в прилягащата им роля. Защото тук вече е необходим бой – як бой. Както споделя шефката на Агенцията по вписванията във Facebook профила си – да усетят боя, да го почувстват, да го прегърнат силно. Друг начин няма!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Гответе се! Иде новият Спасител, новият вожд и учител

Как сглобката да оцелее - план Б

От ротация към война: Какво предстои между ГЕРБ и ПП-ДБ?

Защо се разпадна кабинетът? Не ви трябва жокер - причината е ясна

Путин и атаката в "Крокус Сити Хол": Твърда ръка – мека китка

Извинете се, помолете се и ще имаме премиер. На бял кон!

Евроатлантизмът е в опасност! Само Феномен може да го спаси

4 мига от Бойко-Габриеловия преврат, наивния дилетант Киро и чорбаджи Пеевски

"Никога повече мазно кафе": Как сглобката може да се сборичка за общо въодушевление

Иде Промяната, ама друг път!

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com