X
 
 

Г-н Симеонов, след лотарията ще национализирате ли хотелите и медиите си?

31929 17
Г-н Симеонов, след лотарията ще национализирате ли хотелите и медиите си?
Снимка: БГНЕС
Усилията на Валери Симеонов да национализира хазарта се движат далеч отвъд ръба на частната собственост и регламентирането ѝ в Конституцията. И въпреки че отдавна е ясна връзката между набирането на популистки капитал и връзката на всеки мерак за одържавяване с трупането на точки пред патриотичния електорат, то е добре да припомним, че тъкмо Симеонов, поне метафорично, пребивава от години в политиката на хазартен принцип и често играеше най-различни игри с избирателите. Ето кратък преглед на поведението му в "казиното" на политиката. 

1. Обикновена рулетка - залагане на зелената нула на Нено Димов

Симеонов преди ден заяви, че Нено Димов имал не лична, а "механична" вина за водната криза в Перник. И добави странното уточнение - Димов "не е много виновен". Немного виновен е нещо като полубременната женa и е много чудно как понятието "механична вина" би могло да влезе в учебниците по право. Всички ние имаме вини, само политиците - механични вини, които могат механично да се простят и дори оставането на един град без вода за вече месец да излезе накрая механична грешка. Какво пък толкоз, нали все пак е студено, значи от студена вода остана само вода да дойде?

2. Руска рулетка - скачането с релса от моста

Тук е добре да напомним и най-големият хазартен залог, който някога политик е правил - когато Симеонов бе готов да скочи от моста заради това, че ВАС най-накрая реши да предпази Пирин от общия фронт между Симеонов и Димов, който предвиждаше да превърне планината в онова, в което отдавна искат да я превърнат - малко по-извисен и заснежен Слънчев бряг, машина за пари, която да бавно и методично да покрива с бетон онова, което би трябвало да принадлежи на всички. С Пирин Симеонов искаше да направи обратното на сегашния случай с хазарта - да я обездържави съвсем и да я превърне в златна мина на частните интереси. Но това може би е механична вина, не знаем. Може би и механично чакаме релсата да увисне поне на политическия му врат ...

3. Покер с майките на деца с увреждания

Фразата за "кресливите майки" ще остане завинаги в историята. Да не говорим за култовото извинение, което дойде от него - събраха се с всички, казаха му извини се бе, бай Валери и той, срам не срам, взе се, че се извини, макар че преди това го даваше мъж - не се отказвал от нито една своя дума! Извини се накрая, но така, че когато си подаде оставката звучеше по същия начин, по който звучеше и Цветанов, когато го направи - общият тон гласеше "вижте сега, прецакаха ме малко, всички сме свине, но баш пък мен набараха. Угризенията, дето ме ядат, са не че сбърках (механична вина), а ме е яд, че точно мен нарочиха, когато можеха кой ли още не. Покерът на Симеонов срещу майките на деца с увреждания продължи половин година и въпреки очевидно слабите карти, с които човек трябва да се откаже още при раздаването, той до последно блъфираше, че е нещо "сготвен" и "са извадили думите му от контекста". 

4. Ротативките на катарзиса

Навремето поне политиците будеха смях с това, че признаваха как са изпитали катарзис. Но Симеонов се отказа дори от тази гръмка дума и като се върна от изгнанието след оставката, припомни целият случай с майките през фразата, че като цяло имал "по-чепат характер". И сведе нещата до това, че като цяло "работел върху себе си". Какво да правиш - някои дърпат ръчката и им се пада джакпота на катарзиса, на други само черешките на самоусъвършенстването. 

5. Двойки белот с Каракачанов

Заради неочаквания успех на ВМРО на фона на НФСБ и "Атака" на евроизборите, Каракачанов, от тих медиатор в коалицията и синя каска, изведнъж се превърна в най-важния протектор на всеки националист, който иска поне малко да удължи престоя си в политиката и да получи поне още едно раздаване на картите. Навремето Каракачанов защити партньора си по патриотичен белот така: "Щом има грешка, има и прошка. Колко пъти искат да му отрежат главата". За тази забележителна фраза вече писахме - изглежда така сякаш всеки политик действа на принципа на хидрата - пада главата, взема се оставката, но после се завръща с двойни сили, така както всяка партия белот продължава с репликата - "бе дай още една игра и си лягаме". Но в политическия комар, за разлика от другия, си винаги застрахован играч - капиталът ти идва от вота на хората, а печалбата - само за теб. 

Actualno.com

Етикети:

 • От Тройката 12 От Тройката преди 3 седмици Профил на трол?
  Елитният Циганин Валери щял да се мести от бургаския квартал "Меден рудник" в много по-престината маала Кумлука ! Сичкото Мангал се готви да го посрещне със знамена и китки .
 • Анонимен 11 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Я да видим кой рони крокодилски сълзи за Божков.
 • Анонимен 11.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Я да видим кой се радва че Дебелеевски ще лапне хазарта.
  : 3 !
 • Марги Драганова 10 Марги Драганова преди 1 месец Профил на трол?
  Обаче Пеевски му е разрешено да си печата пари и той буквално си ги печата бетер от Федералния резерв. Защото кой и как контролира печатането на търкащите се талончета, които минават под претенциозното заглавие "НАЦИОНАЛНА ЛОТАРИЯ? Демек не е на Пеевски, а някаква наьионална лотария.... Само сметнете, 20 игри по 20 милиона заявен тираж (интересно кой му пречи да си донажда кън заявения тираж колко виж още ›› то си иска?) Едно картонче му излиза около 2 ст. разход а го хързулва средно по пет лева парчето....... Такова нещо, между другото, няма да видите в нито една държава по света частно лице да си печата лотария и след щедра почерпка на някои висши политици да трупа милиарди. Щото 20 по прави 400 милиона тираж, а това средно по 4 лева прави 2 милиарда! Да му е честити на Пеевски, има си държава човекът, ще си я дои както си иска....
 • Валери. 9 Валери. преди 1 месец Профил на трол?
  след като ре приватизирам лотарията , ще национализирам бизнеса си .и ще национализирам целият актуален бизнес.хахаха.
 • Анонимен 8 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  ШУМЕТЕ ДЕБРИ И БАЛКАНИ , ШУМЕТЕ .... НИЕ ..... НАРОДНИ ВЕРНИ СИНОВЕ. СЛАВА Н.Р.Б СЛАВА Н.Р.Б СЛАВА Н.Р.Б СЛАВА Н.Р.Б СЛАВА Н.Р.Б СЛАВА Н.Р.Б. СЛАВА Н.Р.Б. СЛАВА Н.Р.Б СЛАВА Н.Р.Б F**OF eu*nato F...OF AND K**L NO m. RSY
 • Анонимен 8.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Ама ти си Дезертьор89! Какви дебри, какви балкани? Ти не си народен син, а Дезертьор89!
  : 3 !
 • Анонимен 7 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  ЦЯЛАТА ВЛАСТ В РЪЦЕТЕ НА НАРОДНИЯТ ФРОНТ И ПАСТИР СТОМАНА. ГОРДО ЗНАМЕ НИ Е БОТЕВ ПРЪВ УЧИТЕЛ ЖИВКОВ. ДА БЪДЕ СОЦИАЛИЗЪМ ДА ЖИВЕЕ КОМУНИЗМА СМЪРТ ЗА КАПИТАЛИЗМА И щатският Империализъм. / единица Н.Ф./
 • Октомври 6 Октомври преди 1 месец Профил на трол?
  Ало некачествената маса , вие все пак можете да обърнете нещата. Покайте се , Самопорицайте се , Предайте Новочорбаджиите изедници Дегенерати , Предатели и Фашаги слуги на евроАтлантическият империализъм и преминете на правилни Н.Ф. позиции.. Можете просто да се самопревъзпитате
 • Анонимен 5 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Бургаският циганин е велик, но по-велик от него е Шкембелията, един квадратен (даже приличащ на куб) Плондер, който освен от паспортни далавери разбира и от язовири ! Ха на изборите гласувайте пак за тези мърши !
 • Анонимен 5.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Да бе ясно е , че всичко е прах в очите , но от този прах се вижда и тук в този форум каква реакционна и Империалистическа некачествена маса върлува. Да разбира се , че тази маса ще бъде една от първите врагове на една Н.Ф България и това е ясно на Стоманата и същата изобщо не си прави никакви илюзии за тази маса. Другарят Стомана обаче знае как да се.... Ще прилича нали на .. , но ще бъде необхо виж още ›› димо.
  : 6 !
 • Анонимен 4 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Всъщност, тази статия има ли автор? Или само редактор? Не само, че нямам нищо против подобен въпрос, но приветствам такива инициативи само, че нека да се знае не само кой е този който трябва да отговаря, а и този който пита. Оказва се, че никой не иска да застане зад собствената си самоличност. Ами и аз така! Питайте и ще ви кажа! Пред винкело всички са равни, но спряха водата на Стомана Перник и виж още ›› нема винкели!
 • Октомври 3 Октомври преди 1 месец Профил на трол?
  Както тук един Антикомунист пише , че /комуниделите си приватизираха държавата/ и това е вярно. Дегенератите завзели власта на 10 11 1989 разрушиха Държавата и са за НАРОДЕН СЪД. Ама от години забелязвам , че пък вие НЕ КОМУНИСТИТЕ СТЕ ПРОТИВ. Сега аз не съм против частната собственост и не вярвам и някой Н.Ф да е против., но Хазарт , Енергетика , Банки , ТРЯБВА ДА СА В РЪЦЕТЕ НА ДЪРЖАВАТА. ТОЧКА виж още ›› .
 • Октомври 3.1 Октомври преди 1 месец Профил на трол?
  Всъщност основният проблем на Социализма като система беше , че Десталинизацията не се проведе в икономиката. Другарят Ленин искаше Социализъм както беше в Сфрю или Либия. И това е правилният подход. Този проблем избухна през 1989 изключително жестоко. Враговете ни от Сащ и Запада заедно с Дегенератите , Предателите , фашагите направиха днешната кочина. ДА КОЧИНА.
  : 9 !
 • Октомври 3.2 Октомври преди 1 месец Профил на трол?
  Идват ТЕЖКИ ВРЕМЕНА ЗА ЦЯЛОТО човечество. ПЪТЯТ НА КАПИТАЛИЗМА ни ВОДИ ПРАВО КЪМ ВСЕЛЕНСКАТА КАНАЛИЗАЦИЯ. КАПИТАЛИЗМА ЗНАЧИ ВОЙНИ , ГЛАД , МИЗЕРИЯ , СИСТЕМА КОЯТО ВСЕЛЕНАТА НЯМА ДА ТЪРПИ ДО БЕЗКРАЙНОСТ. ИЗОБЩО НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА вашето мнение НЕПРОСВЕТЕНИ И БИТОВИЗИРАНИ люде. То е БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ.
  : 12 !
Нагоре