Габрово, какво всъщност искаш?

13915
Габрово, какво всъщност искаш?
Снимка: БГНЕС

Вече половин седмица всяка вечер в Габрово има протести. Те избухнаха след като трима роми пребиха продавач в малък хранителен магазин.

Какво обаче искат протестиращите всъщност? И имам предвид конкретно, а не просто ей така, по принцип. Искат правосъдие ли? Виновниците бяха задържани и то за постоянно още след първия протест т.е. в крайна сметка гневът в тази посока свърши работа. Оттук-нататък следва съд – всичко друго би било посока линчуване.

А всъщност съдия Линч ли искаме? Всички цигани на сапун? Е няма да стане, макар че точно жената на габровския герберски кадър Томислав Дончев - Светлана, пуска едни такива провокативни изказвания във Facebook профила си: "Габровци искат да видят града си чист от придошлите цигани". Няколко часа по-късно обаче се усети накъде вървят нещата или мъжът ѝ ѝ каза накъде могат да идат, та дойде и това: "С насилие на насилието не се отговаря! Тогава, каква е разликата между едните и другите? Габрово няма нужда от размирици, погроми и кръв". Но точно това поведение всъщност показва от какво трябва да недоволстваме.

Циганите се превърнаха в проблем заради такива като Дончев. Той всъщност минава за един от ерудираните в ГЕРБ, но реално в какво управляващата партия като поведение прилича на публичното поведение на Дончев? Ето това е проблемът – просто тези, които управляват – независимо ГЕРБ или БСП, да не говорим ДПС, доказаха години наред, че няма да стане с тях. И е време да искаме сметка от тях – не всеки път да се залъгваме по последствия от политическите провали, какъвто е циганският проблем. Време е да потърсим сметка на предизвикалите го – тези, които нарочно съсипаха образованието, за да има една все по-голяма неграмотна маса, която да лъжат по избори с която да отиват на власт, за да крадат. Тези, които унищожиха правосъдието и всеки да е равен пред закона, за да могат да са на власт - и да прилапват апартаменти с тераси като за още един апартамент! Това ни е проблемът – проблемът на проблемите! Него първо трябва да решим - иначе другите проблеми просто ще бъдат притъпявани и след време пак ще се изострят.

И един въпрос накрая – КОЙ каза на полицията в Габрово да пусне трима души, за които има видеозапис как извършват престъпление?

Автор: Ивайло Ачев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Ситуацията е "подръж малко тая контрабанда, избори идат"

За всички има място под Феномена. В скута му - тоже

Завръщането на Борисов и Пеевски, в сглобка N2

Режим "ротация": Държавата-пумпал, завинаги въртяна без промяна

"Перфектният полицай" и неговите неприятели: войната между ГЕРБ-ДПС и ПП-ДБ ескалира

Разглобка: "Турски поток" пресъхва за пред хората

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com