Гласувайте за ИБГНИМВМННИПТДСКММНХГ

16998
Гласувайте за ИБГНИМВМННИПТДСКММНХГ
Снимка: Росен Йорданов

Имената на новите партии стават все по-малко изобретателни. И ние не можем да помогнем с нищо - освен с няколко лоши идеи. Тъй като конкуренцията за изобретателни абревиатури става все по-ожесточена, нека направо стигнем докрай и обявим най-точните названия на всички партийни участници. Бюлетината на абревиатурите изглежда - със съответните разяснения - така: 

 

Партия 1

ИБГНИМВМННИПТДСКММНХГ - Изправи се БГ Ние идваме Мутри Вън Марш Нещастници Ние Сме Истинската Партия на Протеста Татяна Дончева е Супер Както и Мая Манолова Не Забравяйте и Хаджигенов

Разяснение: Подобно название най-сетне може да обедини цялостната природа на партията, която обича да си сменя имената на всеки няколко месеца, за да може да се ребрандира в такт с времето. В новото съкращение включваме Татяна Дончева, понеже ако нейното име не е избродирано, току-виж избирателят решил, че става дума само за Мая Манолова и Отровното трио, а не, каквато е самата истина, за Мая Манолова, Отровното трио и, съответно, Татяна Дончева.  Хитро и навременно обаче добавяме завършека с Не Забравяйте Хаджигенов, защото подозираме, че веднъж претоварен от информация, гласуващият току-виж забравил за още едно водещо лице от партията и за всеки случай ще го претоварим с още малко информация.

 

Партия 2

ИТНМСАКОВОБНИПФ - Има Такъв Народ Макар и Социологическите Агенции да Казват Обратното Боят все още е Настанал Или Поне У Фейса 

Разяснение: С подобно малко по-ясно заглавие ще се обясни, че слуховете за края на "Има такъв народ" са силно преувеличени и социологическите агенции лъжат, медиите лъжат, суверенът се лъже и всъщност подкрепата към Трифонов няма да е особено спаднала на третите избори. Резултатът от предстоящото гласуване ще повтори резултатът от предишните, така както страниците на Петър Илиев са повторили едни други страници - и така както Николай Василев щеше да повтори едни още по-други затворени страници. Докато има фейсбук, в който да се разгромява всичко живо, а всичкото живо да разгромява в коментари Трифонов, но тъй да не обръща внимание, народът е тук и не мърда - само е разширен в малко по-точно определение. 

 

Партия 3

ДБПЧДОМПТРКПДНСКББ - Демократична България По Принцип Се Чувстваме Добре Обаче Малко Ни Притеснява Тая Работа с Кирил Петков Да Не Стане Като с Борис Бонев 

Разяснение: Това разширение ще отрази основният проблем с разширението на демократичният вот. Дали Кирил Петков ще добави едни гласове, които Демократична България трудно може да получи и накрая ще ги сумира в общ коалиционен фронт? Може би; но може и да стане същото, което стана с Борис Бонев на общинските избори и канибализирането на гласовете между него и кандидата на Демократична България (който и да беше той) да не се сборуват толкова механично, колкото механично им се е искало. 


Партия 4

ПППППППППППП - Политическа Партия Продължаваме Промяната Подир Промяната Петър Плет Плете Послепис - Протяжност

Разяснение: За всички, които обичат дванадесет поредни "П"-та и продължителността като свойство на материята и на самата продължителност.  

 

Партия 5

БСППСМОБХСХЛПАДФД - БСП Правим Сложна Маневра Опитваме се да Бъдем Хем Стабиляги Хем Леко Протестни А Дано Фане Дикиш 

Разяснение: Тук нещата са много объркани, понеже от БСП се опитаха да се включат в много сложна политическа адаптация - да излъчват протестност, но и стабилност; да имат както от огнения плам на вече изброените, така и да го дават малко по-сговорчиво. Това се казва залог - да се опиташ да гепиш от двата вида избиратели и да се разграничиш по средата им, пък каквото стане. Национална протестна отговорност - ето и подходящият слоган. Никой не е казал, че ще е лесно, но от Орешарски насетне лесното свърши. 

 

ГЕРБРХПАУЕХРСЕР - Герб Ред в Хаоса Подреба в Анархията Устойчивост в Ентропията Хармония в Разпада и Статуквеност срещу Евентуална Разтуреност  

Разяснение: Най-ясният начин да стане ясно, че всичко, което не е Бойко Борисов, води до гореизброените енергийни дисбаланси и е време да се върне необходимата статуквеност на положението в смисъла на това, че трябва да се спре с неговата (на положението) разтуреност. 

 

ДПС - Движение за права и свободи 

Тук промяна никога не е имало и никога няма да има. 

 

Автор: Р.Б.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Завръщането на легендарния лечител и мъченик Мангъров

След интервюто с Диков: 3 въпроса, които Кирил Петков е добре да изясни

Главчев: Когато името е точно това, което си представяте

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Ситуацията е "подръж малко тая контрабанда, избори идат"

За всички има място под Феномена. В скута му - тоже

Завръщането на Борисов и Пеевски, в сглобка N2

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com