Гърците пак ни натриха носа на тема "блокада - контраблокада"

7628
Гърците пак ни натриха носа на тема "блокада - контраблокада"
Снимка: БГНЕС

Блокадата по границата ни с Гърция отново има. Макар гръцките фермери да са обещали коридор между 05:00 часа и 10:00 часа тази сутрин (24 февруари), обещанието не е изпълнено. Част от българските превозвачи обаче пък са вдигнали контраблокадата.

Коментар на редактора

Бойко вече си има метла - остава само да я яхне

Метла, че да измете корупцията. Това получи за подарък от чистачките на Летище София премиерът Бойко Борисов след седмица на катарзиси....

В понеделник, 22 февруари, Българската асоциация на сдруженията в автомобилния транспорт (БАСАТ) обяви, че ще направи блокада на границата с Гърция в периода 15 юни – 15 юли тази година. След днешната новина обаче едва ли някой се съмнява какви приказки на вятъра са това.

Унизително е отношението на гръцките фермери към България, но то е напълно резонно. И причината е проста – ние не правим достатъчно. Тихо, да не се събудят българите – това е стара гръцка приказка, с която обрисуват липсата ни на обединение, овчето ни търпение и безразличие към всичко и всички. Затова и ни мачкат, затварят пунктове, дразнят ни повече, отколкото например Турция.

Признавам, че от години почивам през лятото в Гърция, защото обслужването и отношението към туристите там са на светлинни години спрямо България. Но заради тези номера на границата спокойно мога да се откажа една година да отида в Гърция – свят широк. Когато обаче най-засегнатите т.е. превозвачите, не желаят да се обединят и да дадат сериозен отпор, който да се запомни, от който да ги заболи сегашните стачкуващи гръцки фермери, тогава нещата няма да се променят. Затова на гърците Европа им дава заем след заем – защото се борят за своето до край. Ние кога?

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com