Имиджът на наглостта

20617
Имиджът на наглостта
Снимка: Чавдар Николов

Наскоро мой близък ми каза следното: "Уморих се да ги следя вече. По 1 скандал на седмица или няколко дни, добре, но по няколко скандала на ден ...".

И се замислих колко е прав всъщност. Аз също се уморих – защото на ден виждам скандалите, които удобно се премълчават или парфюмират от големите телевизии, тъй като собствениците им са пряко свързани в бизнеса си с тези, които ги сътворяват.

Да вземем най-пресният пример – прословутата вече Национална многопрофилна детска болница. Вчера, 21 май, пред Комисията по здравеопазването в парламента здравният министър Кирил Ананиев, който преправи повече свои заповеди за противоепидемични мерки от 2 месеца насам, отколкото пъти си смени сакото, не си преправи позицията. По-важното – не каза колко струва да се правят обследвания, поправки и изменения на 40-годишния строеж до Александровска болница и колко би струвал чисто нов проект!

Защо не каза мисля е ясно на всички! На мен обаче не ми е ясно как на толкова много хора не им пука – та това е за нашите деца бе, тулупи заспали и мисирки пребозали! Никой няма гаранция, че недай Боже, няма да му потрябва тази болница за най-скъпото в живота – и тогава ще иска ли най-доброто и като не го получи, ще се сети ли за Вечната Амбър Ананиев, който циркулира в правителство след правителство на номенклатурен принцип? Ще се сети ли как обясняваше колко невероятно по-добре е да правиш нещо върху 40-годишно брулено здраво от времето скеле? Късно ще е обаче!

Само това да беше, с мед да ги намажеш – но не е. Владислав Горанов и увъртанията му правил ли е бизнес услуги на Васил Божков и на каква цена са също толкова скандални и също толкова нищо не се случва. Приказките как ЕС не ни наблюдава за съдебната система и липсата на присъда за корупция само подсилват ефекта от скандала с Горанов – грънци не ни наблюдава, пише го директно в официални доклади, специално преведени на български език и качени на сайта на Европейската комисия! Лошото е, че с приказки само не става, а Брюксел отдавна влезе в криза и няма силата да осъществи принуда – трябва да пази себе си първо, защото много недоволни се навъдиха в ЕС, много натиск има и отвън.

Но пък Делян Пеевски мисли за доброто на народа – ето, поиска по-ниско ДДС за детски храни, памперси и къмпинги! Не му го приемат обаче в парламента – явно им повече такова дарение. Чудно защо ли, едно повече, едно по-малко, голяма работа – имидж трябва да се трупа, най-големият дарител да стане най-гигантският дарител! Майтап бе, Уили, ако не сте схванали – че в днешно време все повече не схващат! А Домусчиев ТВ дълги години здраве да му дава - Божков ТВ като още не ще ...

Въобще - Варненско езеро! Тече под водата здраво кафявото и все изплува, но не ни мирише!

Автор: Ивайло Ачев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Гответе се! Иде новият Спасител, новият вожд и учител

Как сглобката да оцелее - план Б

От ротация към война: Какво предстои между ГЕРБ и ПП-ДБ?

Защо се разпадна кабинетът? Не ви трябва жокер - причината е ясна

Путин и атаката в "Крокус Сити Хол": Твърда ръка – мека китка

Извинете се, помолете се и ще имаме премиер. На бял кон!

Евроатлантизмът е в опасност! Само Феномен може да го спаси

4 мига от Бойко-Габриеловия преврат, наивния дилетант Киро и чорбаджи Пеевски

"Никога повече мазно кафе": Как сглобката може да се сборичка за общо въодушевление

Иде Промяната, ама друг път!

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com