Как се заглушава Пеевщината - с четири тона суджук

19002
Как се заглушава Пеевщината - с четири тона суджук
Снимка: БГНЕС

Заради заплахи и обиди към полицай, началникът на отдел "Физическа защита" в АЕЦ "Козлодуй" Пешко Караджов беше уволнен през почивните дни. А в края на миналата седмица депутатът от ГЕРБ Живко Мартинов беше принуден светкавично да стане клиент на правосъдието заради 4 тона суджук.

Коментар на редактора

Пейте си на воля, г-н Пеевски

И така – вече официално има обвинителен акт за аферата "КТБ". На челно място в списъка на прокуратурата са банкерът Цветан Василе...

Тези два случая са емблематични не заради нещо друго, а защото в България отново и отново повтаряме модела "КТБ". Ако някой досега не е разбрал, това е моделът, при който няколко наистина големи играчи си нареждат нещата така, че на тях да им е възможно най-удобно, независимо от всичко. Такива като Пешко и Живко са пионките, които биват поставяни на дъската, защото слушкат. Слушкат обаче само явно по-силните в глутницата – в техните очи те са редът и законът. Всички други са нищожества и с тях могат да правят каквото си пожелаят.

За такива като Пешко и Живко нямаше да разберем, ако не бяха толкова лесни за жертване – защото са пешки. Виж по-сериозните фигури са все там на дъската и играят ли играят. Да не би Живко Мартинов случайно да е ползвал името на Бойко Борисов? Според обвинението той го е правил 5 години! Жертвата защо не се е обърнала 5 години към властите за защита? Защото е вярвала, че нещата в България се движат така, че властва по-силният, а не законът и правото. Колко от четящите вярват в обратното? Накрая, логично, ножът опита до кокала и жертвата вече няма какво да губи – затова и схемата излиза наяве. Задайте си следните въпроси – колко такива Живковци и Пешковци има в България, откъде се пръкнаха и защо на МВР, ДАНС и прокуратура им трябват години, че да ги изкарат на светло? За жестоки присъди не отварям дума ...

Така се развива България – няколко чичковци и лелички казват какво да става що се отнася до всичко по-важно, сменят правилата, когато им е удобно, а останалият мат’рял пасе патките, вместо да защитава едни правила - тези, над които никой да не може да се измъква. Затова и сега интересът към суджука е в пъти по-голям, отколкото към КТБ. Суджукът лесно си го представяме – огромна залъгалка-близалка, а тоновете пари не са. Просто е – повечето хора са виждали през живота си по-голямо количество суджук, отколкото пари. Както и повече хора са виждали само лош мат’рял да управлява – затова и са свикнали. А това е най-страшното – когато дори не искаш по-добро, защото даже не осъзнаваш, че може да съществува. Тогава даже и не търсиш.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Гответе се! Иде новият Спасител, новият вожд и учител

Как сглобката да оцелее - план Б

От ротация към война: Какво предстои между ГЕРБ и ПП-ДБ?

Защо се разпадна кабинетът? Не ви трябва жокер - причината е ясна

Путин и атаката в "Крокус Сити Хол": Твърда ръка – мека китка

Извинете се, помолете се и ще имаме премиер. На бял кон!

Евроатлантизмът е в опасност! Само Феномен може да го спаси

4 мига от Бойко-Габриеловия преврат, наивния дилетант Киро и чорбаджи Пеевски

"Никога повече мазно кафе": Как сглобката може да се сборичка за общо въодушевление

Иде Промяната, ама друг път!

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com