Как социалните мрежи да регулират статусите на Борисов

8032
Как социалните мрежи да регулират статусите на Борисов
Снимка: МС

Социалният вакуум, в който изпадна Тръмп, не би могъл да остане без последствия за други политически лидери. Тази работа със санкциите би могла да се разшири, обогати, да бъде, както се казва, инклузивна. Никога не бихме се застъпили за премахване на премиера от мрежите, това ни се струва твърде драстично решение. Но алгоритъмът може да борави и с фини детайли, които трябва да могат да се приложат към публикациите на Борисов. 

1. Клип от джипката

Да бъдат блокирани - това би било твърде тежка мярка. Още повече, че всеки клип от джипката има превантивна роля. Като видиш кой асфалт и маршрут се хвали и инспектира най-шумно, да имаш едно наум като минаваш оттам. Особено няколко месеца по-късно, трябва да си свръхвнимателен. Затова най-добрият вариант е към всеки подобен клип социалната мрежа автоматично да се прикрепя предупредителен знак - нещо като "Внимание, мокър под!", да имаш едно наум като минаваш оттам.  

2. Клип от вкъщи 

В карантинни времена може да очакваш няколко подобни клипа, в които разбираш алфата и омегата на коронавируса, а именно - че "Фатката е да се пазиме". Ако алгоритъмът засече подобна фраза би могъл да я заразпространява със свръхзвукова скорост от стена на стена, за да достигне до максимално брой хора, които да чуят хитрата премиерска заръка. 

3. Статус със статистика 

Безкрайните статистически полета, обитавани и цитирани от премиера, биха могли да затормозят прекалено следващите профила му. Те твърде често попадат в коварна ситуация, в която започва да им се струва, че тази статистика винаги подобрява нещо, но никога собствения им живот и трябва поне в едното - статистиката или собствения им живот - да има грешка. Затова алгоритъмът би могъл да замъгли статуса с цифри ("построихме", "постигнахме", "спестихме", "километра", "магистрала" - това ще са ключовите думи, по които да разпознава публикацията), и на мястото на замъгленото поле просто да изплува надпис, който да гласи "обичайна и безпредметна статистическа информация". 

4. "Президентът Радев" 

Все по-често президентът Радев получава специално отношение на стената на премиера и може да бъдем сигурни, че в близките месеци ще му бъде отредена ексклузивна рубрика. В това отношение Борисов закъсня - не може опозицията просто да те критикува и тулупира от сутрин до вечер, а ти да не й отвръщаш. 

5. "Продължаваме работата по"

Това е много характерен статус, който в реално време следи нещо, което е започнало, и винаги продължава. То може да е ремонт, доставка, политически отношения. Но каквото и да е, винаги продължава. Социалната мрежа би могла да изведе, за удобство на читателите, кога по-точно е започнато, защото именно там е най-интересно. Продължаваме изграждането на магистрала "Хемус" - това имам предвид.  

 

Автор: Райко Байчев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Радев да управлява чрез хора на Борисов - каква ирония!

Гответе се! Иде новият Спасител, новият вожд и учител

Как сглобката да оцелее - план Б

От ротация към война: Какво предстои между ГЕРБ и ПП-ДБ?

Защо се разпадна кабинетът? Не ви трябва жокер - причината е ясна

Путин и атаката в "Крокус Сити Хол": Твърда ръка – мека китка

Извинете се, помолете се и ще имаме премиер. На бял кон!

Евроатлантизмът е в опасност! Само Феномен може да го спаси

4 мига от Бойко-Габриеловия преврат, наивния дилетант Киро и чорбаджи Пеевски

"Никога повече мазно кафе": Как сглобката може да се сборичка за общо въодушевление

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com