Какво щеше да стане, ако ГЕРБ протестираха в палатки

11644
Какво щеше да стане, ако ГЕРБ протестираха в палатки
Снимка: БГНЕС

6.00

В палатката не се диша. Бившият премиер дърпа ципа първи и започва да разбужда останалите. Някъде близо е палатката на T.К.П, бивш председател на Народното събрание. Има също прости пловдивски, малоумно русенски, идиотски варненски и прочие различни партийни членове. Имената на повечето са забравени, след като самите те са се надпреварвали да получат по-звучно прозвище, което после да чуят на запис, за да се почувстват най-сетне забелязани. Когато ги наречеш по име се чувстват неудобно. Отвикнали се. 

6.30. 

На единия край на палатката е домъкнато най-ценното - шкафчето. За по-сигурно еврата вече са завити с плажна кърпа. Точно с изгрева кърпата се повдига, парите се погалват нежно и с трепет. Пореден ден, в който сме заедно. 

8.00.  

Започват да пристигат автобуси с яки момчета. Принципно не са от охраната, но охраняват. Принципно не са готови да пребият всичко, което припари наблизо, но могат да импровизират. Те са обратното на студента от Хага Евгени Марчев - наши момчета, отгледани тук, родно производство. Видят ли телефон - изхвърлят го. Видят ли журналист - изгонват го. Право да стриймва има единствено бившият премиер.

10.00 

Бившият премиерът започва да стриймва. Открил е преимуществата на жанра: няма кой да те прекъсне, няма кой да ти зададе неудобен въпрос - как не се сети по-рано, а се налагаше да използва журналисти за посредници между него и публиката. Стриймът е интересен - два часа и четиридесет минути са немалко време, в което се разказва пъстро и цветно портфолио от истории, които включват външната му политика, малко от детството, малко магистрали, малко компромати - стандартният пакет.

13.00

Над лагерът прелита дрон. Дронът е на бившият разединител на нацията, който се е превърнал в обединител на нацията, но пак обича да лети с дрон. От този дрон започна всичко, но вече е късно.  

19.00.

Започват да се стичат хиляди симпатизанти на ГЕРБ от цялата страна. Време да се привика на помощ голямо административно туловище, подклаждано години наред като партийно ядро, за да може да има един сигурен милион гласоподаватели, които да печелят при ниска избирателна активност - най-добрата схема, измисляна някога в българската политика. 

20.00 

Борисов иска оставката на правителството; хората във властта обаче отказват да си подадат оставката, понеже - казват те на Борисов - ще изложат на риск стабилността на държавата. Борисов, освен всичко, е обявен за разединител на нацията - и за протестър. 

22.00

Бившият премиер вдига внуците си на конче, понеже е невъзможно те да не бъдат въвлечени във всичко от съвсем крехка възраст. Показва им Министерски съвет и им казва, че когато пораснат всичко това ще бъде тяхно. 

24.00.

Една самотна едра фигура обикаля в тъмното. Спомен от славното минало озарява съзнанието му. Фигурата подвиква: Цецоу...Цецоу..

00.01

И Цецоу го няма. 

 

Автор: Райко Байчев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Ситуацията е "подръж малко тая контрабанда, избори идат"

За всички има място под Феномена. В скута му - тоже

Завръщането на Борисов и Пеевски, в сглобка N2

Режим "ротация": Държавата-пумпал, завинаги въртяна без промяна

"Перфектният полицай" и неговите неприятели: войната между ГЕРБ-ДПС и ПП-ДБ ескалира

Разглобка: "Турски поток" пресъхва за пред хората

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com