Кой кого заплашва: Доган – Борисов или Борисов – Доган?

16336
Кой кого заплашва: Доган – Борисов или Борисов – Доган?

Появи ли се моментът за диктатура в България, Ахмед Доган ще излезе на политическата сцена. Това заяви един от медийните говорители на почетния председател на ДПС – проф. Димитър Тадаръков.

Коментар на редактора

Един всемогъщ = куп протести

Дойде човек да ме предупреди, не му повярвах, но виждам как брилянтно бродират докато ние се трудим, докато оправяме Варна, докато опра...

Нарочно наблягам на този цитат от цялото излияние на Тадаръков, което беше изпълнено с четкане на Доган – колко е безстрашен, как ако не е бил той, България е щяла да преживее опита на Югославия и как медиите трябва да го оставят най-после на спокойствие.

Интересно как така хем медиите трябва да не безпокоят Доган, хем той е готов да бъде най-важният фактор, ако заговорим за диктатура? И за чия диктатура можем да говорим в обозримо бъдеще, освен тази на Бойко Борисов?

На всеки с поне капка акъл в България е ясно, че всичко, което се случва или не се случва у нас, зависи и минава през одобрението на двама души – Доган и Борисов. През годините двамата работиха и установиха модела на "приближените фирми" – тези икономически субекти, които помагат "да разцъфти" политическата сила на ДПС и ГЕРБ, а съответно ДПС и ГЕРБ им връщат услугата с определени политически чадъри и наливане на пари под формата на евросредства, което обаче прави икономиката все по-зависима, без мисъл за иновация и разнообразие за по-добро развитие. Този модел на развитие на България доведе до явления като КТБ – дай ми и ще ти дам, ти ще ми върнеш и аз ще повторя.

И сега именно наследството от КТБ изглежда мъти водата. Защото Цветан Василев не е готов да се предаде без бой и стигна чак до САЩ в търсенето на ефективна защита. А ако толкова голям играч се намеси активно в играта, то ще изгори някой от по-малките – или Борисов, или Доган. Затова те трябва си осигурят предимство пред другия. Изглежда отгласът от това потайно противоборство си проби път до медиите – Делян Пеевски, който е отдавна сочен за връзката между Борисов и Доган, изчезна засега от хоризонта, ГЕРБ извади пак "Цанков камък", а Доган отвърна с темата за диктатурата, сочейки към държавата и развитието ѝ, като явно не вижда розовата картина на „нула безработица, намаляващ дефицит и растящ БВП”.

Атанас Атанасов: Доган е ортак на Борисов

„Бойко Борисов превърна прокуратурата в специална служба. Прокуратурата е новото Шесто управления в България. Тя се е превърнала ...

Тепърва нещата в България ще стават интересни, защото полето за игра на основните играчи се стеснява – няма как да е иначе, когато намалява благосъстоянието, към което могат да протегнат ръце. Сигурно е, че предстои разместване на пластове – да видим колко и кой ще поизгори!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Гответе се! Иде новият Спасител, новият вожд и учител

Как сглобката да оцелее - план Б

От ротация към война: Какво предстои между ГЕРБ и ПП-ДБ?

Защо се разпадна кабинетът? Не ви трябва жокер - причината е ясна

Путин и атаката в "Крокус Сити Хол": Твърда ръка – мека китка

Извинете се, помолете се и ще имаме премиер. На бял кон!

Евроатлантизмът е в опасност! Само Феномен може да го спаси

4 мига от Бойко-Габриеловия преврат, наивния дилетант Киро и чорбаджи Пеевски

"Никога повече мазно кафе": Как сглобката може да се сборичка за общо въодушевление

Иде Промяната, ама друг път!

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com