Кой ще направи по-як ядрения кеф на Путин?

12777
Кой ще направи по-як ядрения кеф на Путин?
Снимка: БГНЕС

Няколко дни след посещението на президента Румен Радев в Русия, същото ще направи и премиерът Бойко Борисов. Това беше потвърдено от руския президент Владимир Путин.

Коментар на редактора

Искате АЕЦ "Белене" - а ядрени отпадъци в къщата си искате ли?

Позволявам си да поканя от вашия ефир всички, които искат енергийна и социална сигурност, в 18:00 часа пред сградата на правителството....

В Русия са, в Русия са – събраха се. И е заради Белене – не защото изведнъж на Путин много му е домиляло за българската култура, колкото и пиарите да бутат точно този аспект от разговорите с Радев. Там са, защото трябва да се довърши далаверата.

За хората с малко по-широк хоризонт на информираност следващите редове няма да са изненада, но нека да карам поред. В началото на април САЩ засили санкциите срещу Русия и това моментално се отрази точно що се отнася до икономиката. Най-добре може да каже Олег Дерипаска, който понесе много жесток удар. Но санкциите на САЩ удрят много сериозно и по енергийните проекти с руско участие. Най-вече тяхна конкретна цел е "Северен поток 2", а цялостната стратегия е Русия и Европа да не са твърде обвързани що се отнася до енергийните ресурси.

България, обаче, макар и член на ЕС, си е здраво вързана към Русия. Достатъчно е да се поогледа човек в администрацията ни и сред политиците ни – колко от тях са ченгета. И това е лост, който Кремъл, естествено, използва – защото Путин трябва да отговори на натиска.

Че АЕЦ "Белене" е (без)умен проект (умен само за някои, чакащи келепира) отдавна е ясно – като почнем от факта, че ще се строи в сеизмична зона, минем през най-пресния доклад на БАН (защото има и един от 90-те години, още по-категоричен за липсата на полза от този проект), където за аргумент в подкрепа на централата ни казват, че през 2040 година ще сме повече на брой като население, отколкото сега (?!?!?!) и стигнем дотам, че дори самият доклад не е подписан поименно от експертите, които са го правили! Като прибавим и омайните приказки на Георги Първанов как нямало губеща АЕЦ по света – няма, да, защото всяка АЕЦ се дотира и произведеният ток се купува на преференциална цена, а ако пазарната е по-висока, което в 99,99% е реалността, разликата се покрива от държавата т.е. от джоба на данъкоплатеца т.е. от обикновените хора – то картинката е съвсем ясна. А мечтата за минимум малко шлемче с комисионни направо е на една ръка разстояние – печеливш билет за отбрани хора!

Белята БелеНЕ!

Дълго време се чудих как точно да започна този текст. Не за друго, а заради Боян Петров. Човек, който е по-голям от много върхове. Думи...

Така че сега ще гледаме. Борисов скоро ще отиде в Русия – и доста неща ще лъснат в картина. След това – дупе да ни е яко!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Гответе се! Иде новият Спасител, новият вожд и учител

Как сглобката да оцелее - план Б

От ротация към война: Какво предстои между ГЕРБ и ПП-ДБ?

Защо се разпадна кабинетът? Не ви трябва жокер - причината е ясна

Путин и атаката в "Крокус Сити Хол": Твърда ръка – мека китка

Извинете се, помолете се и ще имаме премиер. На бял кон!

Евроатлантизмът е в опасност! Само Феномен може да го спаси

4 мига от Бойко-Габриеловия преврат, наивния дилетант Киро и чорбаджи Пеевски

"Никога повече мазно кафе": Как сглобката може да се сборичка за общо въодушевление

Иде Промяната, ама друг път!

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com