Мая козината си мени, нрава - едва ли

16466
Мая козината си мени, нрава - едва ли
Снимка: БГНЕС

Тя се опитва да очерни всички налични институции и да се представи като Батмана на републиката. Това заяви експертът на КТ "Подкрепа" Ваня Григорова по адрес на омбудсмана Мая Манолова и поредния скандал, в който бившият депутат от БСП се забърка – този път на заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС).

Коментар на редактора

Думите на Григорова не бива да се подминават с лека ръка поради едно просто обстоятелство – изглежда бързо забравяме коя е Мая Манолова. Забравяме какво беше по времето на кабинета "Орешарски", когато и такситата не я искаха. Забравяме как тогава работеше "за народа" г-жа Манолова и как я посрещаше народът – поне това може да ѝ се признае, появи се на площада, когато беше най-напечено. Но изказвания като "България след Орешарски остава в стабилно състояние" трябва да се помнят винаги – особено сега, когато Манолова вършее наляво-надясно и се кълне, че помага на хората, че сега това е неин дълг.

Вчера, 17 юли, експертът на КТ "Подкрепа" Ваня Григорова даде пример за помощ от страна на омбудсмана – за новата Наредба за медицинската експертиза, на база на която ще се определя, грубиянски казано, кой колко е инвалид и увреден и кой каква помощ ще получава от държавата за това. Оказа се, че нашите управници пак са намерили как да пестят – ако страдаш от повече от едно заболяване, няма вече да ти се считат всичките, а само най-тежкото. И така намалява и помощта, защото по-трудно можеш да отидеш в по-горна група по системата на ТЕЛК.

Засега Манолова за тези граждански права не се е сетила, а наредбата вече я приеха. Ще се сети, сигурно, но ще е след дъжд – качулка. Защото ролята на омбудсмана е да е медиатор между граждани и държава. Омбудсманът трябва да намира начин и средства да принуди държавата да работи. Манолова обаче на първо място някак все намира начин да се чува хубаво в медиите.

Разбира се, спрямо Константин Пенчев и Гиньо Ганев Манолова е буквално класи нагоре – все едно да сравним Франция и България на футбол в момента. Но никога не трябва да се забравя, че тя зае поста на омбудсман с негласната благословията на Бойко Борисов и явната подкрепа на БСП и ДПС, че искаше да стане председател на БСП. И нека бъдем по-критични – кой голям обществен проблем, с който Манолова се зае, беше устойчиво решен, без да има ново недоволство и протести след това? Ясно е, че другите, управляващите, са най-виновни, но само те ли? Нов Бойко Борисов, но в пола, на никой не е нужен!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Гответе се! Иде новият Спасител, новият вожд и учител

Как сглобката да оцелее - план Б

От ротация към война: Какво предстои между ГЕРБ и ПП-ДБ?

Защо се разпадна кабинетът? Не ви трябва жокер - причината е ясна

Путин и атаката в "Крокус Сити Хол": Твърда ръка – мека китка

Извинете се, помолете се и ще имаме премиер. На бял кон!

Евроатлантизмът е в опасност! Само Феномен може да го спаси

4 мига от Бойко-Габриеловия преврат, наивния дилетант Киро и чорбаджи Пеевски

"Никога повече мазно кафе": Как сглобката може да се сборичка за общо въодушевление

Иде Промяната, ама друг път!

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com