Марешки се обяви за неудобен като Мишо Бирата и Лозан Панов

2839
Марешки се обяви за неудобен като Мишо Бирата и Лозан Панов
Снимка: БГНЕС

Доброволно каня прокуратурата да публикува всеки телефонен запис, в който аз съм заплашвал и/или изнудвал някого. Така лидерът на „Воля” Веселин Марешки коментира обвинението към него и негови депутати, че има изнудване от негова страна на конкуренти на аптечния му бизнес.

Естествено е, че е вярно, че се отказвам от имунитета си. Няма как да се крия зад някакъв измислен имунитет, аз съм инициатор на референдум въобще да няма депутатски имунитет, добави Марешки и обеща, че ще внесе законопроект за отпадане на имунитета на народните представители.

Всички депутати на Марешки се отказват от имунитетите си

Цялата парламентарна група на партията на бизнесмена Веселин Марешки ВОЛЯ доброволно ще се откаже от депутатския си имунитет. Това обя...

Политикът определи за „фалшиви новини” информации, че щял да се укрива и че щял да направи монопол, като „превземе” 7 от над 400 вериги аптеки. Попитан директно имало ли е заплахи от него и негови приближени към конкуренти, че ще открие в съседство аптеки, за да подбиват цените им и да ги доведат до фалит (бел. ред. – това твърди държавното обвинение), Марешки отвърна пред Нова телевизия, че "то същото се случва и с мен в бизнеса с горива" – до май месец имах срок да приключа с търговията с горива. Той обяви, че сега го притискат, както преди години притискали Мишо Бирата, "за да ми се случи това, което се случи на един млад мъж – отиде си без време". Имаше много такива събития, които не са случайни, добави Марешки, който не пожела да каже кой му е отправял заплахи, но уточни, че подхвърля информация публично, защото държавата няма да го защити. Вижте какво става с Лозан Панов – неудобен е и медийните бухалки почват да го удрят, за да не може утре да излезе да направи нещо за обществото, направи сравнение Марешки, според когото "прокуратурата трябва да работи за всички хора, а не за една групичка хора". Той отрече всичко това, което сега му се случва, да е просто промяна на пейзажа във властта и сега да няма защита от държавен чадър поради смяна на обстоятелства. Имах взривени аптеки, стрелба по други аптеки – това случвало ли се е на някой от моите конкуренти, попита лидерът на "Воля".

Нямам време да се занимавам с такива неща (бел. ред. - изнудване на конкуренти) – ако искам още оборот, отварям още аптеки, подчерта Марешки. Нямам интерес да зареждам от моя дистрибутор други аптеки – имам за миналия месец 60 млн. лева оборот, от които 260 хил. лева са за зареждане на други аптеки, добави той. И уточни, че директорката на Изпълнителната агенция по лекарствата (ИАЛ) доц. Асена Стоименова била служителка при него "на много ниско ниво", след като била на високо ниво при конкуренти, които сега са замесени в разследването срещу него. Спасих я от улицата, бяха думите на Марешки.

Ако бяхме във властта, щяхме да направим държавна верига бензиностанции, която да контролира картела за горива. Готов съм да направя държавна верига аптеки, която да спре реекспорта на лекарства, заяви лидерът на "Воля" относно управленските си намерения, които не може да реализира, защото не е в управлението. 400 млн. лева се правят от реекспорт на лекарства – аз правя 10 млн. лева, защото е жалко да се хвърлят остатъчни лекарства, а другите кой ги прави, риторично попита Марешки. Рано или късно някой трябва да си сложи главата в торбата и да се бори, категоричен беше той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Имало ли е натиск в "Митниците"? Дългогодишен служител проговори пред временната комисия

Метлата "Главчев" - не избори, а предизборна чистка

Христо Иванов пита каква е позицията на Елена Йончева за войната в Украйна

ГЕРБ се регистрира за изборите и поиска правителство с ярки политически фигури

ГЕРБ и ДПС внесоха закон срещу рекламите в хазарта (ВИДЕО)

Няма да дадем държавата да се управлява от Пеевски: ПП-ДБ се регистрираха за изборите 2 в 1

"Пръстен не целуваме": Манолова обясни защо отива на избори с Ваня Григорова

Пеевски: Няма да имаме диалог с ПП-ДБ, ако контрабандата се докаже (ВИДЕО)

Борисов намекна, че не иска коалиция с ПП-ДБ след изборите (ВИДЕО)

Евродепутати се опасяват от руска намеса в изборите у нас

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика