Местан не е като Московски, правосъдието не е право

18466
Местан не е като Московски, правосъдието не е право
Снимка: БГНЕС

Доживотен затвор! Това бяха едни от най-често повтаряните думи в социалните мрежи и под статиите за катастрофата с участието на бившия председател на ДПС Лютви Местан, при която загина 6-месечно бебе.

Уникално е колко често и бързо сме склонни да издаваме присъди – без грам да се поинтересуваме от фактическата обстановка. И го правим по първата получена информация, особено когато става за емоционален случай като този. А още по-уникалното е, че не го правим за други случаи, които на практика не се различават от този.

Да, за загиналия 4-годишен син на бившия министър на транспорта Ивайло Московски говоря. Там дори нямаше арест – чудно защо ли? Имаше обаче явно разминаване между прокурорското заключение и експертизата за случилото се. Местан поне го арестуваха за 24 часа ...

Иначе реално няма пълна яснота относно ситуацията, в която е замесен бившият лидер на ДПС. На телевизионни кадри добре се вижда мястото на удара – става въпрос за много коварен участък, при който има включване в главен път, но на главния път има лек вираж и лоша видимост кой идва, с колко километра в час. Не стана и категорично ясно веднага кой кого е ударил. Ето и позицията на неправителствената организация Институт за пътна безопасност, ръководена от бившия началник на КАТ Богдан Милчев: "След направен анализ на пътния участък чрез източник Google Street View се разкрива недопустимо безхаберие от страна на стопанина на пътя относно избраните пътни знаци за обозначаване на разклони и въвеждане на ограничения в зоната на тези разклони. Ограничения на скоростта няма! Ще си припомни ли някой от отговорните институции, че това е първокласен път с интензивен международен трафик, особено през летния сезон, т.е. ползва се от хора, които не познават района и реално биват подведени от пътните знаци?"

Местан носи отговорност със сигурност. Въпросът тук е защо пак нещата са избирателни, а не всички равни пред закона. Иронията в случая е, че и самият Местан има много голям принос за това положение на нещата. И сега ще иска справедливост, за чието унищожение играеше солидна роля толкова години - затова и толкова хора дори не се замислят, преди да му я откажат. Кой може да ги вини? А още един млад живот си отиде - още един от много! И Десислава Иванчева, и Биляна Петрова също са на път да влязат в тази мрачна "кривосъдна" статистика ...

Автор: Ивайло Ачев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Радев да управлява чрез хора на Борисов - каква ирония!

Гответе се! Иде новият Спасител, новият вожд и учител

Как сглобката да оцелее - план Б

От ротация към война: Какво предстои между ГЕРБ и ПП-ДБ?

Защо се разпадна кабинетът? Не ви трябва жокер - причината е ясна

Путин и атаката в "Крокус Сити Хол": Твърда ръка – мека китка

Извинете се, помолете се и ще имаме премиер. На бял кон!

Евроатлантизмът е в опасност! Само Феномен може да го спаси

4 мига от Бойко-Габриеловия преврат, наивния дилетант Киро и чорбаджи Пеевски

"Никога повече мазно кафе": Как сглобката може да се сборичка за общо въодушевление

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com